22 maart » Eerste film wordt gedraaid in een privévoorstelling van de gebroeders Lumière.
24 maart » Bisschopswijding van Henricus van de Wetering, hulpbisschop van Utrecht, in de Sint Vituskerk te Hilversum.
19 juni » In Valparaíso wordt de Chileense voetbalbond ("Federación de Fútbol de Chile") opgericht.
26 juli » Huwelijk van Marie Sklodowska en Pierre Curie.
8 november » Wilhelm Röntgen ontdekt de röntgenstraling.
23 december » In Amsterdam wordt de Bouwonderneming Jordaan NV opgericht, een experiment om te zien of het mogelijk is om de erbarmelijke leefomstandigheden van de arbeidersklasse in de volkswijk de Jordaan te verbeteren zonder overheidssteun.
Trouwdag 13 juli 1921
De temperatuur op 13 juli 1921 lag tussen 8,7 °C en 23,0 °C en was gemiddeld 16,2 °C. Er was 14,6 uur zonneschijn (89%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
9 februari » In Polen sterft de laatste in de vrije natuur levende wisent. In het begin van de 21e eeuw is de wisent geherintroduceerd en komt hij weer voor in het wild.
19 februari » België - Stemrecht voor vrouwen in gemeentelijke verkiezingen.
21 april » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub AC Pistoiese.
24 mei » De Belgische regering verleent het stakingsrecht aan de vakbonden.
27 juli » Eerste isolatie van insuline door Frederick Banting en Charles Best.
29 juli » Adolf Hitler wordt voorzitter van de NSDAP.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Erik Develter, "Stamboom Erik Develter", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-erik-develter/I3894923147655345.php : benaderd 8 mei 2025), "Elisa Maria Develter (1895-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.