De temperatuur op 9 april 1872 lag rond de 6,1 °C. De winddruk was 10 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. De relatieve luchtvochtigheid was 77%. Bron: KNMI
Van 4 januari 1871 tot 6 juli 1872 was er in Nederland het kabinet Thorbecke III met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
Van 6 juli 1872 tot 27 augustus 1874 was er in Nederland het kabinet De Vries - Fransen van de Putte met als eerste ministers Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) en I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
26 maart » Bij Owens Valley (Californië) ontstaat een aardverschuiving over 50 kilometer lengte.
9 april » Samuel R. Percy verkrijgt octrooi op melkpoeder.
10 mei » Victoria Woodhull wordt de eerste vrouw die wordt genomineerd voor president van de Verenigde Staten.
30 november » Eerste voetbalinterland ooit, gespeeld op Hamilton Crescent, Glasgow, tussen Schotland en Engeland, eindigt in 0-0 ten overstaan van 4.000 toeschouwers.
9 december » P.B.S. Pinchback wordt de eerste zwarte gouverneur van een Amerikaanse staat.
Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.
De temperatuur op 5 oktober 1948 lag tussen 7,0 °C en 12,1 °C en was gemiddeld 9,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
14 maart » Gregorio Honasan, Filipijns militair en politicus
31 maart » Het Amerikaanse congres keurt het Marshallplan goed.
7 april » De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt opgericht door de Verenigde Naties.
14 augustus » Sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen.
24 september » De Honda Motor Company wordt opgericht.
23 december » De zeven ter dood veroordeelden van het Proces van Tokio worden door middel van ophanging ter dood gebracht in de gevangenis van Sugamo Prison in Ikebukuro.
Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Leo Eijskoot, "Stamboom Eijskoot", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-eijskoot/I501074.php : benaderd 1 april 2023), "Maria Johanna Jiskoot (1872-1948)".
Mis geen enkele nieuwe genealogische publicatie!
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.