De temperatuur op 27 augustus 1913 lag tussen 11,6 °C en 24,9 °C en was gemiddeld 18,1 °C. Er was 9,0 uur zonneschijn (64%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
18 maart » Koning George I van Griekenland wordt vermoord.
10 april » Oprichting van de Bulgaarse voetbalclub Slavia Sofia.
14 mei » In Haarlem wordt het Frans Hals Museum geopend.
23 september » Roland Garros vliegt als eerste over de Middellandse Zee van Europa naar Noord-Afrika.
25 oktober » Oprichting van het bisdom Rijsel in Frankrijk, afgesplitst van het aartsbisdom Kamerijk.
24 december » Groot spoorwegongeval bij Hooghalen.
Trouwdag 4 oktober 1939
De temperatuur op 4 oktober 1939 lag tussen 2,2 °C en 12,5 °C en was gemiddeld 7,3 °C. Er was 9,9 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
14 maart » Gesteund door Adolf Hitler roepen Slowaakse separatisten de onafhankelijkheid uit van Slowakije, die een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
22 mei » Onthulling van het grafmonument voor kardinaal Willem Marinus van Rossum in de Kloosterkerk te Wittem door kardinaal Pietro Fumasoni Biondi, zijn opvolger als prefect van de Propaganda Fide.
13 juni » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Benkoelen in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat Palembang.
28 augustus » In Nederland wordt de algemene mobilisatie afgekondigd.
2 september » Ingebruikname van Stutthof, het eerste concentratiekamp dat door de nazi's buiten Duitsland werd gebouwd.
9 november » Venlo-incident, Twee Engelse spionnen werden vanaf Nederlands grondgebied bij de grensovergang Venlo-Herongen ontvoerd naar nazi-Duitsland door een Duits overvalcommando. Hierdoor werd Nederland, toen nog neutraal, zijdelings betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
Dag van overlijden 3 april 1975
De temperatuur op 3 april 1975 lag tussen -1.1 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 3,0 °C. Er was 0.9 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 3,7 uur zonneschijn (28%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
30 maart » Tijdens de Vietnamoorlog veroveren Noord-Vietnamese troepen de zuidelijke stad Đà Nẵng.
5 juni » Egypte heropent het Suezkanaal dat sinds de Arabisch-Israëlische oorlog van 1967 was gesloten.
12 juli » Sao Tomé en Principe wordt onafhankelijk van Portugal.
2 september » De Aktiegroep Nieuwmarkt bezet het kantoor van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) aan de Keizersgracht in Amsterdam, om de bouw te voorkomen van een complex aan de Nieuwe Amstelstraat met winkels, horeca, een museum voor architectuur en een nieuw hoofdkantoor voor de BNA.
30 oktober » Prins Juan Carlos wordt koning van Spanje nadat dictator Francisco Franco toegeeft dat hij te ziek is om te kunnen regeren.
7 november » Bij een explosie bij DSM in Geleen komen 14 medewerkers om het leven en raken 109 medewerkers zwaargewond. De bedrijfsbrandweer heeft tot 14 november nodig om de hevige branden op het terrein te blussen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Johanna Lodewijks, "Stamboom Dusseljee", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-dusseljee/I5569.php : benaderd 13 mei 2025), "Sophia Gertruda Naudé (1913-1975)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.