De temperatuur op 13 oktober 1921 lag tussen 7,7 °C en 18,4 °C en was gemiddeld 12,7 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 3,3 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
28 januari » Albert Einstein zet heel de wereld op zijn kop. In een redevoering in Berlijn beweert hij dat het universum gemeten kan worden.
5 mei » Het parfum Chanel Nº5 wordt gelanceerd.
8 september » Eerste Miss America-verkiezing.
20 oktober » Frankrijk en Turkse revolutionairen sluiten het Verdrag van Ankara.
1 december » Oprichting van het rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Siberië.
18 december » Het Pools voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis van het land. In Boedapest wordt met 1-0 verloren van Hongarije.
Trouwdag 9 oktober 1951
De temperatuur op 9 oktober 1951 lag tussen 2,9 °C en 15,3 °C en was gemiddeld 8,8 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 9,0 uur zonneschijn (81%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
7 maart » In een moskee in Teheran wordt de minister-president van Perzië, Ali Razmara, vermoord door een lid van de fundamentalistische moslimorganisatie Fedayan I-Islam.
5 april » Julius en Ethel Rosenberg worden ter dood veroordeeld na schuldig bevonden te zijn aan spionage voor de Sovjet-Unie.
1 juni » De eerste cartoon van WiBo verschijnt op de voorpagina van de Volkskrant.
18 juli » De Nederlandse wielrenner Wim van Est valt in de Ronde van Frankrijk in de afdaling van de Col d'Aubisque in een ravijn, en moet als leider opgeven.
16 november » Leeuwarden: Kneppelfreed
28 december » Oprichting van Het Apostolisch Genootschap
Dag van overlijden 3 april 1997
De temperatuur op 3 april 1997 lag tussen 5,5 °C en 11,6 °C en was gemiddeld 8,9 °C. Er was 3,3 uur zonneschijn (25%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
16 januari » Herbert Neumann keert terug in het Nederlandse voetbal. De Duitse trainer tekent een contract voor twee seizoenen bij de Bredase eredivisieclub NAC, als opvolger van Wim Rijsbergen.
21 januari » Boeing stopt met de ontwikkeling van de 'superjumbo', een vergrote versie van de 747. De Amerikaanse vliegtuigbouwer denkt dat de belangstelling van de luchtvaartmaatschappijen voor het nieuwe toestel gering is en vindt het daarom te riskant zeven miljard dollar uit te trekken voor de ontwikkeling.
1 juni » De socialisten winnen de Franse verkiezingen. Lionel Jospin wordt door president Jacques Chirac benoemd tot premier van Frankrijk.
8 juli » Benoeming van Patrick Hoogmartens tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Hasselt in België.
6 augustus » Vlucht 801 van Korean Air (Boeing 747) stort neer in slecht weer bij de landing op Guam International Airport. 228 doden en 26 overlevenden.
15 oktober » De Thrust SSC verbreekt het snelheidsrecord op land en breekt als eerste voertuig op land officieel door de geluidsbarrière.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Johanna Lodewijks, "Stamboom Dusseljee", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-dusseljee/I4505.php : benaderd 13 mei 2025), "Marchien van Vondel (1921-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.