15 april » In Parijs opent de Exposition Universelle, de grootste wereldtentoonstelling ooit in Europa, haar deuren. Vooral nieuwigheden zoals elektriciteit en film trekken veel belangstelling. De eerste Parijse metro is nog een blijvende herinnering aan deze grote tentoonstelling.
2 juli » Eerste vlucht van een zeppelin, bij Friedrichshafen, Duitsland.
16 juli » Ray Ewry wint bij de Olympische Spelen in Parijs op één dag drie gouden medailles bij het springen uit stand. Dit zijn de eerste van in totaal tien medailles die hij bij verschillende Olympische Spelen zal winnen.
26 augustus » Roeiers François Brandt en Roelof Klein winnen het eerste Nederlandse olympisch goud.
8 september » De Galvestonorkaan eist 6000 tot 12.000 levens in Texas.
23 november » Paul Kruger landt te Marseille.
Trouwdag 31 maart 1921
De temperatuur op 31 maart 1921 lag tussen 4,7 °C en 12,7 °C en was gemiddeld 8,2 °C. Er was 0.5 mm neerslag. Er was 1,4 uur zonneschijn (11%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 februari » In München vindt de eerste massabijeenkomst van de NSDAP plaats.
1 mei » De gemeente Veldhoven ontstaat uit drie vroegere dorpen.
24 mei » De Belgische regering verleent het stakingsrecht aan de vakbonden.
27 juli » Eerste isolatie van insuline door Frederick Banting en Charles Best.
19 september » Mohammed Abdelkrim El Khattabi roept de Confederale Republiek van de Stammen van de Rif uit.
1 december » Oprichting van het rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Siberië.
Dag van overlijden 21 oktober 1993
De temperatuur op 21 oktober 1993 lag tussen 4,5 °C en 10,4 °C en was gemiddeld 7,1 °C. Er was 5,7 mm neerslag gedurende 5,5 uur. Er was 5,1 uur zonneschijn (49%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
5 januari » De olietanker Braer slaat bij de Shetlandeilanden te pletter: 85.000 ton olie stroomt in zee.
9 januari » Bij een verkeersongeluk in Santo Tomé, in het noordoosten van Argentinië waarbij drie bussen waren betrokken, komen ten minste zestig mensen om het leven en raken tachtig passagiers gewond.
10 februari » Korte maar hevige brand breekt uit in de Sint-Servaasbasiliek in Grimbergen.
11 maart » Het militaire bewind in Sierra Leone maakt bekend een complot voor een staatsgreep te hebben ontdekt, doordat Oekraïne documenten voor een wapenbestelling niet aan de samenzweerders, maar per abuis aan het ministerie van defensie van het West-Afrikaanse land heeft gezonden.
3 augustus » Het Peruaanse Congres besluit dat de doodstraf mag worden toegepast op verdachten van terroristische activiteiten.
2 december » In Zuid-Afrika wordt een eind gemaakt aan de bantoestans.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Johanna Lodewijks, "Stamboom Dusseljee", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-dusseljee/I4129.php : benaderd 13 mei 2025), "Emmo Dusseljee (1900-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.