De temperatuur op 1 januari 1895 lag rond de 0.1 °C. Er was 0.6 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
8 februari » Benoeming van Henricus van de Wetering tot hulpbisschop van Utrecht.
13 februari » De gebroeders Lumière verkrijgen in Parijs patent op hun cinematograaf.
5 mei » Oprichting van de Duitse voetbalclub Fortuna Düsseldorf.
25 mei » De republiek van Taiwan wordt gesticht, met Tang Ching-sung als president.
8 november » Wilhelm Röntgen ontdekt de röntgenstraling.
27 november » Tijdens zijn bezoek aan de Zweeds-Noorse club in Parijs ondertekent Alfred Nobel zijn testament, zodoende wordt zijn gehele vermogen aangewend om na zijn dood de Nobelprijs in te (kunnen) stellen.
Trouwdag 28 augustus 1919
De temperatuur op 28 augustus 1919 lag tussen 6,5 °C en 21,9 °C en was gemiddeld 16,1 °C. Er was 3,0 mm neerslag. Er was 1,0 uur zonneschijn (7%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
29 mei » Het Braziliaans voetbalelftal wint de derde editie van de Copa América door in de finale titelhouder Uruguay met 1-0 te verslaan.
21 juni » In Scapa Flow wordt de Hochseeflotte tot zinken gebracht. Hierbij vallen de laatste slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.
21 juli » Anthony Fokker sticht in Amsterdam zijn eigen vliegtuigfabriek.
1 augustus » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub De Treffers uit Groesbeek.
19 november » Oprichting van de Apostolische Prefectuur Celebes in Nederlands-Indië.
1 december » Lady Nancy Astor wordt het eerste vrouwelijke lid van het Britse Parlement.
Dag van overlijden 10 juli 1978
De temperatuur op 10 juli 1978 lag tussen 10,4 °C en 18,6 °C en was gemiddeld 13,8 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 2,9 uur zonneschijn (18%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
10 januari » Een nachtelijke puzzeltocht per auto, georganiseerd door VPRO-radiomaker Willem de Ridder, eindigt in chaos als er 3000 deelnemers blijken te zijn in plaats van het verwachte handjevol.
24 januari » De verongelukte Russische, radioactieve spionagesatelliet Kosmos 954 valt terug in de dampkring; boven onbewoond gebied in Canada.
9 mei » De Nederlandse voetbalclub PSV wint de UEFA Cup. In Eindhoven wordt de Franse club SC Bastia met 3-0 verslagen (uitwedstrijd 0-0).
7 juni » Het Nederlands voetbalelftal blijft in het tweede duel bij het WK voetbal 1978 in Argentinië steken op een 0-0 gelijkspel tegen Peru.
20 september » Premier John Vorster van Zuid-Afrika maakt zijn aftreden bekend.
6 november » De voorzitter van de Christelijke Sociale Unie (CSU), de 63-jarige Franz Josef Strauss, wordt met grote meerderheid door de nieuwe Beierse Landdag tot premier gekozen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Johanna Lodewijks, "Stamboom Dusseljee", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-dusseljee/I3924.php : benaderd 14 mei 2025), "Anna Wouters (1895-1978)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.