De temperatuur op 28 februari 1920 lag tussen -0.9 °C en 8,4 °C en was gemiddeld 3,9 °C. Er was 7,1 uur zonneschijn (66%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 januari » Verdrag van de Volkenbond(Covenant of the League of Nations) in werking getreden.
13 mei » De nationale voetbalteams van Italië en Nederland spelen voor het eerst in de geschiedenis tegen elkaar. Het vriendschappelijke duel in Genua eindigt in een 1-1 gelijkspel door treffers van Dé Kessler (0-1) en Enrico Sardi (1-1).
28 augustus » Het duel tussen Joegoslavië en Tsjecho-Slowakije (0-7) in Antwerpen betekent voor beide landen de eerste officiële voetbalinterland uit de geschiedenis.
31 augustus » De eerste steen wordt gelegd voor een nieuwe cacao- en chocoladefabriek van Ringers in Alkmaar.
8 september » Oprichting van het Italiaans Regentschap Carnaro.
10 oktober » Italië annexeert Zuid-Tirol.
Trouwdag 3 januari 1950
De temperatuur op 3 januari 1950 lag tussen 3,1 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 4,7 °C. Er was 0.2 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
8 januari » In zijn verblijf aan de Franse Rivièra ontvangt Koning Leopold III van België de minister van Buitenlandse Zaken (Paul van Zeeland) en baron van der Straeten-Waillet om te praten over een mogelijke terugkeer.
11 januari » In Italië valt het vijfde kabinet van de christendemocraat Alcide De Gasperi.
12 maart » Encycliek Anni Sacri van Paus Pius XII over de bestrijding van atheïstische propaganda.
25 april » De Republiek der Zuid-Molukken wordt uitgeroepen.
26 november » Chinese troepen trekken Noord-Korea binnen en openen een tegenaanval in de Korea-oorlog.
9 december » Harry Gold wordt tot dertig jaar cel veroordeeld wegens het voor de Sovjet-Unie ontvreemden van geheime informatie over Amerikaanse atoomwapens.
Dag van overlijden 14 februari 1969
De temperatuur op 14 februari 1969 lag tussen -16.4 °C en -4.4 °C en was gemiddeld -10.1 °C. Er was 7,5 uur zonneschijn (76%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
5 juni » De Tupolev Tu-144 doorbreekt als eerste passagiersvliegtuig de geluidsbarrière.
20 juli » Landing van Apollo 11 op de maan.
13 oktober » Sovjet-atleet Anatoli Bondartsjoek scherpt in Rivne zijn eigen wereldrecord kogelslingeren (74,68 meter) van Romuald Klim aan tot 75,48 meter.
19 november » Pelé scoort uit een penalty in de 78e minuut van de voetbalwedstrijd Santos FC tegen Vasco da Gama zijn 1000e doelpunt.
1 december » In de Verenigde Staten bepaalt voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog een loting wie wordt opgeroepen voor militaire dienst. (In januari 1970 stellen statistici vast dat met de loting is gerommeld.)
6 december » Hells Angels slaan tijdens een concert van The Rolling Stones in Altamont, Californië een zwarte jongen dood.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Johanna Lodewijks, "Stamboom Dusseljee", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-dusseljee/I3627.php : benaderd 10 mei 2025), "Jan Dusseljee (1920-1969)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.