8 februari » Benoeming van Henricus van de Wetering tot hulpbisschop van Utrecht.
13 februari » De gebroeders Lumière verkrijgen in Parijs patent op hun cinematograaf.
22 maart » Eerste film wordt gedraaid in een privévoorstelling van de gebroeders Lumière.
19 juni » In Valparaíso wordt de Chileense voetbalbond ("Federación de Fútbol de Chile") opgericht.
26 juli » Huwelijk van Marie Sklodowska en Pierre Curie.
23 december » In Amsterdam wordt de Bouwonderneming Jordaan NV opgericht, een experiment om te zien of het mogelijk is om de erbarmelijke leefomstandigheden van de arbeidersklasse in de volkswijk de Jordaan te verbeteren zonder overheidssteun.
Trouwdag 6 maart 1919
De temperatuur op 6 maart 1919 lag tussen 1,4 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 4,7 °C. Er was 9,5 mm neerslag. Er was 0.6 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
11 juli » In Nederland wordt een wet opgesteld waarin de achturige werkdag en een vrije zondag worden vastgelegd.
2 augustus » Eerste parachutesprong in de VS.
11 augustus » Friedrich Ebert, de eerste president van de nieuwe Duitse Republiek tekent de grondwet: de Weimarrepubliek is een feit.
10 september » Oostenrijk en de geallieerden tekenen een verdrag waarin de onafhankelijkheid van Polen, Hongarije, Tsjecho-Slowakije en Joegoslavië wordt erkend.
20 oktober » Oprichting van de Roemeense voetbalclub Ceahlăul Piatra Neamț.
21 december » In Katowice wordt de Poolse voetbalbond (PZPN) opgericht.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Johanna Lodewijks, "Stamboom Dusseljee", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-dusseljee/I3367.php : benaderd 13 mei 2025), "Geesina Bijl (1895-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.