25 januari » Goedkeuring van het Gezelschap van het Goddelijk Woord door Paus Leo XIII.
28 april » Oprichting van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie.
1 juni » De Ongevallenwet treedt in werking. De wet is de eerste markering van de verzorgingsstaat die in Nederland gestalte gaat krijgen.
8 juli » Oprichting van de Peruviaanse voetbalclub Club Sportivo Cienciano.
6 oktober » Oprichting van de Franse voetbalclub Amiens SC.
10 december » De eerste Nobelprijs wordt uitgereikt.
Trouwdag 2 februari 1926
De temperatuur op 2 februari 1926 lag tussen 6,9 °C en 12,5 °C en was gemiddeld 8,9 °C. Er was 3,3 mm neerslag. Er was 0.3 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
3 januari » Generaal Theodoros Pangalos benoemt zichzelf tot dictator van Griekenland.
9 mei » De Amerikaanse ontdekkingsreizigers Richard Byrd en Floyd Bennett vliegen als eersten over de Noordpool.
29 mei » De Nederlandse publieke omroep VPRO wordt opgericht.
26 september » In Oslo wordt het Ullevaal Stadion geopend.
25 november » Atatürk verbiedt het dragen van een fez, een traditioneel hoofddeksel, in Turkije.
10 december » Edmund Germer krijgt octrooi op de fluorescentielamp (tl-lamp).
Dag van overlijden 13 maart 1994
De temperatuur op 13 maart 1994 lag tussen 5,9 °C en 10,8 °C en was gemiddeld 8,2 °C. Er was 4,7 mm neerslag gedurende 5,7 uur. Er was 2,0 uur zonneschijn (17%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
6 mei » De Franse president François Mitterrand en Britse koningin Elizabeth II openen officieel de kanaaltunnel tussen Frankrijk en Engeland.
17 juli » Brazilië wint in de Verenigde Staten de wereldtitel door Italië na strafschoppen te verslaan in de finale van het WK voetbal.
21 augustus » Bij het neerstorten van een Marokkaans passagiersvliegtuig komen alle 44 inzittenden, onder wie 16 buitenlanders, om het leven. Het toestel verongelukt tien minuten na het opstijgen in de buurt van de stad Agadir.
28 september » Een ultimatum van de Berberse Culturele Beweging (MCB) aan de ontvoerders van zanger Matoub Lounès in Algerije wordt ingetrokken "om een veilige terugkeer van ons nationaal symbool alle kans te geven".
30 oktober » Een van de meest gezochte verdachten in de Italiaanse smeergeldaffaire, een financier die nauw heeft samengewerkt met de socialistische oud-premier Bettino Craxi, wordt in Parijs gearresteerd na bijna twee jaar voortvluchtig te zijn geweest.
8 december » Parlementsleden van de voormalige Mozambikaanse guerrillabeweging Renamo lopen weg uit de eerste zitting van het parlement sinds de verkiezingen van eind oktober vanwege de beslissing van de door de Frelimo gedomineerde volksvergadering om in het openbaar een nieuwe voorzitter te kiezen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Johanna Lodewijks, "Stamboom Dusseljee", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-dusseljee/I263.php : benaderd 12 mei 2025), "Trijntje Henderika "Titia" Nooteboom (1901-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.