14 januari » In Amsterdam breekt een spoorwegstaking uit.
15 maart » De eerste Turkse voetbalclub, Beşiktaş JK, wordt opgericht.
3 mei » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub Heracles Almelo
4 augustus » Kardinaal Giuseppe Sarto wordt gekozen tot Paus Pius X.
3 oktober » In Rotterdam worden de eerste twee droogdokken in gebruik genomen.
1 november » Het eerste nummer van het autotijdschrift de Auto verschijnt. Het is het officiële orgaan van de Nederlandsche Automobiel Club, die in 1913 de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) zou worden.
Dag van overlijden 16 december 1953
De temperatuur op 16 december 1953 lag tussen 6,4 °C en 9,7 °C en was gemiddeld 7,9 °C. Er was 0,1 mm neerslag gedurende 0,3 uur. Er was 0,7 uur zonneschijn (9%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
12 maart » De Watersnoodwedstrijd tussen Frankrijk en een elftal van Nederlandse voetbalprofs in het buitenland lokt zesduizend Nederlanders naar het Parc de Princes in Parijs. Het initiatief is van Theo Timmermans en Bram Appel. De 'verloren' generatie wint met 2-1.
26 maart » Jonas Salk maakt het bestaan van zijn vaccin tegen polio wereldkundig.
14 april » Invasie van de Vietminh in Laos.
25 april » James Watson en Francis Crick publiceren in Nature de structuur van het menselijk DNA.
17 juni » Arbeidersopstand in de DDR.
9 oktober » Opening van de Lijnbaan in Rotterdam, de eerste autovrije winkelstraat van Nederland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Johanna Lodewijks, "Stamboom Dusseljee", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-dusseljee/I180.php : benaderd 14 mei 2025), "Hertha Mathilde Seidenfaden (1903-1953)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.