genealogieonline

Stamboom Dullemen » Maximilian Emanuel Ajnj Gr Von Lerchenfeld Auf Köfering E Schönberg (1772-1809)

Persoonlijke gegevens Maximilian Emanuel Ajnj Gr Von Lerchenfeld Auf Köfering E Schönberg 


Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Gezin van Maximilian Emanuel Ajnj Gr Von Lerchenfeld Auf Köfering E Schönberg

Hij is getrouwd met Theresia von Mecklenburg-Strelitz.

.


Kind(eren):

 1. Georg Adolf Graf von Stockau   

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Maximilian Emanuel Ajnj Gr Von Lerchenfeld Auf Köfering E Schönberg?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. - Leo van de Pas;; Leo van de Pas

Over de familienaam Lerchenfeld Auf Köfering E Schönberg


Historische context


 • De temperatuur op 19 oktober 1809 lag rond de 13,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: betrokken mist. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1809: Bron: Wikipedia
  • 4 maart » James Madison wordt beëdigd als 4de president van de Verenigde Staten.
  • 18 april » Tilburg verkrijgt stadsrechten van toenmalig koning Lodewijk Napoleon Bonaparte, vorst van het koninkrijk Holland.
  • 13 mei » Napoleon Bonaparte trekt in de Vijfde Coalitieoorlog opnieuw Wenen binnen.
  • 16 augustus » Op initiatief van Wilhelm von Humboldt wordt in Berlijn een nieuwe universiteit opgericht, de huidige Humboldt-Universität.
  • 7 september » Vrede van Fredrikshamn: einde Finse Oorlog tussen Zweden en Rusland.


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Stamboom Dullemen is samengesteld door (neem contact op).