De temperatuur op 17 april 1918 lag tussen 6,8 °C en 9,7 °C en was gemiddeld 7,9 °C. Er was 0.3 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
16 januari » De Postcheque- en Girodienst wordt gestart.
3 maart » Vrede van Brest-Litovsk wordt ondertekend, einde aan het oostfront van de Eerste Wereldoorlog.
5 maart » De Sovjet-Unie verruilt Petrograd als hoofdstad voor Moskou.
13 september » Treinramp bij Weesp. Door zware regenval, waarbij de spoordijk bij de brug over het, toenmalige Merwedekanaal bij Weesp verzadigd raakt, glijd een passagierstrein uit Amersfoort naar Amsterdam met rails en al van de dijk. Er vallen 41 doden en 42 gewonden.
14 september » De Tsjecho-Slowaakse republiek benoemt Tomáš Masaryk tot zijn eerste president.
11 november » De Britse regering erkent de onafhankelijkheid van Letland.
De temperatuur op 2 juli 1941 lag tussen 12,4 °C en 26,2 °C en was gemiddeld 19,2 °C. Er was 8,0 uur zonneschijn (48%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
4 maart » Groot-Brittannië start in de Tweede Wereldoorlog Operatie Claymore, een invasie van de Noorse eilandengroep Lofoten.
14 maart » Peet Petersen, Nederlands voetballer († 1980)
22 juni » Nazi-Duitsland begint Operatie Barbarossa, de grootste militaire onderneming in de geschiedenis, tegen de Sovjet-Unie.
1 augustus » Hillegersberg, Overschie en Schiebroek worden bij de gemeente Rotterdam gevoegd.
6 september » Holocaust: de verplichting om een Jodenster met daarin het woord Jood te dragen wordt uitgebreid naar alle Joden boven de zes jaar in door Duitsland bezette gebieden.
26 december » Winston Churchill spreekt als eerste Britse premier het Amerikaanse Congres toe.
De temperatuur op 8 mei 1985 lag tussen 12,1 °C en 20,5 °C en was gemiddeld 16,2 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 5,7 uur zonneschijn (37%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
29 mei » In het Heizelstadion te Brussel komen 39 voetbalfans om het leven en raken honderden gewond voorafgaand aan de Europa Cup I-finale tussen Liverpool FC en Juventus FC.
7 juli » De 17-jarige Boris Becker wint als eerste Duitser en jongste tennisser ooit het toernooi van Wimbledon.
21 juli » De Franse wielrenner Bernard Hinault wint voor de vijfde en laatste keer de Ronde van Frankrijk.
26 oktober » Demonstranten keren in de Haagse Houtrusthallen premier Lubbers de rug toe als hij een toespraak wil houden na het aanbieden van miljoenen handtekeningen tegen de plaatsing van kruisraketten.
20 november » De eerste versie van Microsoft Windows wordt uitgebracht.
1947 » Jan Kan (73), Nederlands politicus en voetballer
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.