genealogieonline

Stamboom Diederen Gielen Schinveld » Cecilia (Selien) van Hartzleben

Persoonlijke gegevens Cecilia (Selien) van Hartzleben 


Verwantschap Cecilia (Selien) van Hartzleben


Voorouders (en nakomelingen) van Cecilia van Hartzleben


Gezin van Cecilia (Selien) van Hartzleben

Zij is getrouwd met Bartholomaeus Crans rond 1709.

voordat hun eerste kind werd geboren
Het paar woonde in het gehucht Nierhoven te Nuth, waarschijnlijk in Cecilia's ouderlijke huis met moeder Catharina Beckers.

Kind(eren):

  1. Gertrudis Crans  1710-1754 
  2. Catharina Crans  1712-????
  3. Joannes Crans  1713-????
  4. Helena Crans  1713-????
  5. Maria Catharina Crans  1715-1743 
  6. Sophia Crans  1718-????
  7. Sibilla Crans  1722-????


Notities bij Cecilia (Selien) van Hartzleben

In het R.K doopregister van Nuth wordt in kerklatijn vermeld dat op 17 februari 1682 gedoopt is "de in ontucht verwekte dochter van de adellijke Josephus van Hartsleber, de ontuchtpleger, en Catharina Beckers, de ontuchtpleegster, genaamd Cecilia". [Bron: A.S.M. (Funs) Patelski - "Cecilia van Hartzleben (1682-1735) Voorouders en nazaten van een adellijke bastaard" - in het Limburgs Tijdschrift voor Genealogie, jaargang 42, pag. 78- 92, 2014.] Cecilia was lam, staat in een testament van haar moeder.
Het feit dat Cecilia van Hartsleben de familienaam van haar vader bleef houden en niet die van haar moeder bewijst dat dat zij door haar vader erkend was als zijn dochter. Haar vader bedacht haar niet in zijn testament en benoemde zijn zuster Cecilia van Sussekern-Van Hartzleben tot zijn belangrijkste erfgenaam. Tante Cecilia echter schonk in 1728 een som geld aan haar nicht en haar man, die ook nog na het overlijden van Helena Longeville, de aangetrouwde tante van Cecilia, een geldbedrag erfden. [bron Limb.Tijdschr.Geneal. 42 pag.86,87 (2014)]
Via haar grootmoeder van vaderszijde, jonkvrouwe Cecilia van Blitterswijck gen. Passart, stamt Cecilia van Hartzleben af van graaf Jan IV van Nassau, een nazaat van Karel de Grote. Een van haar betovergrootmoeders is namelijk Anna van Nassau gen.Merwe, die weer een achterachterkleindochter is van Jan IV, graaf van Nassau. Deze graaf is een overgrootvader van Willem (de Zwijger) van Oranje. Cecilia van Hartzleben en haar nazaten zijn op deze manier verwant met vele vorstelijke families..Zie voor een beschrijving van deze afstammingslijn de publikatie "Limburgse nazaten van Karel de Grote" en "Cecilia van Hartzleben" van A.S.M. (Funs) Patelski in het Limburgs Tijdschrift voor Genealogie jaargang 42, 2014 pag.103-131 respectievelijk pag 78-92

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Cecilia (Selien) van Hartzleben?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Cecilia (Selien) van Hartzleben

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam Van Hartzleben