De temperatuur op 14 juni 1920 lag tussen 12,8 °C en 25,8 °C en was gemiddeld 19,4 °C. Er was 8,1 uur zonneschijn (48%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
16 mei » Paus Benedictus XV verklaart de Franse vrijheidsstrijdster Jeanne d'Arc heilig.
31 mei » Ajax-voetballer Jan de Natris leidt tijdens de Olympische Spelen in Antwerpen de 'Opstand aan de Schelde' in. Uit protest tegen de privileges van de officials en de huisvesting worden grammofoonplaten in de Schelde gegooid. Later trekken de spelers naar de binnenstad van Antwerpen voor een drinkgelag.
8 juni » Oprichting van het Rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Finland.
15 augustus » Oprichting van de Albanese voetbalclub SK Tirana.
10 oktober » Italië annexeert Zuid-Tirol.
5 november » Officiële ingebruikname van gemaal De Waterwolf bij Oldehove, provincie Groningen door koningin Wilhelmina.
Trouwdag 30 januari 1951
De temperatuur op 30 januari 1951 lag tussen 0.8 °C en 2,3 °C en was gemiddeld 1,6 °C. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
28 januari » Opening van het Estádio Fonte Nova in Salvador, Brazilië.
6 maart » Proces tegen Ethel en Julius Rosenberg begint
14 juli » Eerste Grand Prix-zege van het Formule 1-team van Scuderia Ferrari op het circuit van Silverstone
16 oktober » Mies Bouwman maakt haar debuut op de Nederlandse televisie als omroepster bij de KRO.
19 oktober » Eerste uitzending van het informatieve AVRO-televisieprogramma, Televizier.
31 oktober » De eerste zebrapaden worden in Groot-Brittannië in gebruik genomen.
Dag van overlijden 12 maart 1982
De temperatuur op 12 maart 1982 lag tussen 2,1 °C en 8,7 °C en was gemiddeld 4,9 °C. Er was 5,0 mm neerslag gedurende 4,9 uur. Er was 2,5 uur zonneschijn (22%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
18 februari » De later met een Gouden Kalf bekroonde film De stilte rond Christine M. van regisseur Marleen Gorris gaat in première.
25 april » Israël draagt het laatste deel van de bezette Sinaïwoestijn over aan Egypte.
6 mei » Het traject Coolhaven - Capelsebrug van de Rotterdamse metro wordt geopend.
30 mei » Spanje treedt als zestiende lid toe tot de NAVO.
1 oktober » Helmut Kohl wordt de nieuwe bondskanselier van West-Duitsland.
7 december » In de Verenigde Staten wordt voor het eerst een dodelijke injectie toegepast bij het ten uitvoer brengen van de doodstraf.
Dag van begraven 17 maart 1982
De temperatuur op 17 maart 1982 lag tussen 2,2 °C en 9,6 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 4,0 mm neerslag gedurende 1,5 uur. Er was 5,7 uur zonneschijn (48%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. den Nieuwenboer, "Stamboom Den Nieuwenboer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-den-nieuwenboer/I8323.php : benaderd 12 mei 2025), "Martinus Lelieveld (1920-1982)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.