De temperatuur op 28 juni 1905 lag tussen 12,3 °C en 22,3 °C en was gemiddeld 17,1 °C. Er was 6,8 uur zonneschijn (41%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
23 februari » Paul Harris sticht in Chicago de Rotary Club.
4 maart » Theodore Roosevelt wordt her-beëdigd als 26e president van de Verenigde Staten
28 maart » Cornelius Ehret vraagt octrooi aan op de fax.
22 april » Oprichting Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten in Amsterdam. Het initiatief daartoe werd genomen door Jac. P. Thijsse.
7 juni » De unie tussen Noorwegen en Zweden wordt beëindigd. Oscar II van Zweden verklaart dat het voor hem niet mogelijk is om een regering tot stand te brengen, hetgeen zijn koningschap doet eindigen. Noorwegen is vanaf nu een zelfstandig koninkrijk.
17 augustus » Kabinet-Kuyper treedt af en wordt opgevolgd door Kabinet-De Meester.
Trouwdag 21 juni 1932
De temperatuur op 21 juni 1932 lag tussen 4,8 °C en 17,7 °C en was gemiddeld 12,2 °C. Er was 2,6 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Er was 3,6 uur zonneschijn (21%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
1 maart » Amerikaans piloot Charles Lindberghs zoon wordt gekidnapt.
19 maart » Bisschopswijding van Guillaume Lemmens, bisschop-coadjutor van Roermond in Nederland, door aartsbisschop Joannes Jansen van Utrecht.
19 maart » Opening van de Sydney Harbour Bridge.
6 mei » Moordaanslag op president Paul Doumer van Frankrijk in Parijs. De president sterft een dag later aan zijn verwondingen.
10 mei » Het Wilhelmus wordt het Nederlandse volkslied.
21 mei » Amelia Earhart voltooit als eerste vrouw een non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan.
Dag van overlijden 7 februari 1989
De temperatuur op 7 februari 1989 lag tussen 4,5 °C en 12,6 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 5,9 uur zonneschijn (63%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
18 februari » De Nederlandse Spoorwegen zet een wereldrecord met een trein van 60 rijtuigen (1607 meter lang) ter viering van het 150 jarig jublieum van treinen in Nederland.
21 maart » Een Paraguayaanse rechter vaardigt een arrestatiebevel uit tegen Gustavo Stroessner, de oudste zoon van de in februari afgezette president Alfredo Stroessner. Stroessner jr. wordt beschuldigd van corruptie en het op onrechtmatige wijze verwerven van rijkdom.
25 augustus » Tadeusz Mazowiecki wordt de eerste niet-communistische premier achter het IJzeren Gordijn. Drie maanden later valt de Muur.
27 augustus » De Cambodjaanse guerrillaleider prins Norodom Sihanouk treedt af als leider van zijn partij tijdens de internationale conferentie over Cambodja.
5 oktober » Politie en leger in Panama-Stad vallen het kantoor van de oppositionele Authentieke Liberale Partij binnen, waar oppositieleider Guillermo Endara zijn zestien dagen durende hongerstaking heeft gehouden.
27 november » Alle 107 inzittenden van een Colombiaans vliegtuig dat op weg was van Bogotá naar Cali komen om het leven als aan boord een bom ontploft. Het drugskartel van Pablo Escobar wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanslag.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. den Nieuwenboer, "Stamboom Den Nieuwenboer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-den-nieuwenboer/I7645.php : benaderd 12 mei 2025), "Franciscus Johannes van der Kolk (1905-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.