De temperatuur op 30 mei 1866 lag rond de 16,5 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 46%. Bron: KNMI
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
Van 10 februari 1866 tot 1 juni 1866 was er in Nederland het kabinet Fransen van de Putte met als eerste minister I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
26 maart » Carol I van Roemenië wordt verkozen tot domnitor (vorst) van Roemenië.
15 april » Ontdekking van het decreet van Canopus.
25 juli » Verheffing van het Bisdom Algiers tot aartsbisdom en oprichting van de bisdommen Oran en Constantine in Algerije.
27 juli » De eerste telegraafkabel tussen Amerika en Europa is gelegd.
1 augustus » België tekent als negende Westers land een Vriendschaps- en handelsverdrag met het Japanse shogunaat.
31 oktober » Première van Jacques Offenbachs 'Pariser Leben'.
Dag van overlijden 31 januari 1947
De temperatuur op 31 januari 1947 lag tussen -9 °C en -0.3 °C en was gemiddeld -6.1 °C. Er was 6,0 uur zonneschijn (67%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
21 maart » Encycliek Fulgens Radiatur van Paus Pius XII over Sint Benedictus.
15 april » Jackie Robinson maak zijn debuut voor het honkbalteam van de Los Angeles Dodgers, en doorbreekt daarmee de rassensegregatie in die sport.
27 juni » In Ukkel wordt met 38,8°C de hoogste temperatuur gemeten die ooit in België is vastgesteld. In Maastricht wordt het op die dag 38,4°C, de op een na hoogste temperatuur in Nederland ooit gemeten.
26 juli » Benoeming van Antonius Hanssen tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Roermond in Nederland.
6 december » Everglades National Park in Florida toegewezen.
28 december » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de negende keer de Copa América door twee speelronden voor het einde met 3-1 te winnen van Uruguay.
Dag van begraven 3 februari 1947
De temperatuur op 3 februari 1947 lag tussen -4.1 °C en 0.2 °C en was gemiddeld -1.6 °C. Er was 2,3 mm neerslag gedurende 11,5 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
25 februari » Pruisen (Duitsland) door de geallieerden ontbonden.
5 juni » Amerikaans minister van buitenlandse zaken George Marshall lanceert een plan voor massale economische steun voor het ontredderde Europa, het zogenaamde Marshallplan.
6 juni » Tjeerd van der Weide, voormalig NSB-burgemeester van Velsen wordt na een ter dood veroordeling geëxecuteerd voor zijn daden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
7 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Huachipato.
7 oktober » Bisschopswijding van Antonius Hanssen, bisschop-coadjutor van Roermond.
29 november » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties besluit Palestina te verdelen tussen Arabieren en Joden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. den Nieuwenboer, "Stamboom Den Nieuwenboer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-den-nieuwenboer/I6944.php : benaderd 12 mei 2025), "Joanna Christina Keijzer (1866-1947)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.