26 januari » Slag bij Dogali: Abessinië verslaat de Italianen.
28 januari » De eerstesteenlegging van de Eiffeltoren vindt plaats in Parijs. De toren wordt ingehuldigd op 31 maart 1889.
13 maart » Aleksandr Oeljanov, de broer van Lenin pleegt een moordaanslag op tsaar Alexander III. In totaal 74 mensen worden hierbij opgepakt. De meesten worden vrijgelaten maar Aleksandr wordt terechtgesteld op 20 mei 1887 in Sjlisselburg.
3 juni » Oprichting van de Argentijnse gymnastiek- en schermclub Club de Gimnasia y Esgrima de La Plata.
1 september » Emile Berliner vraagt octrooi aan op de grammofoonplaat.
1 september » Oprichting van de Elektrotechnische Fabriek N.V., later Getronics genaamd, door Groeneveld en van der Pol.
Trouwdag 2 juni 1910
De temperatuur op 2 juni 1910 lag tussen 11,1 °C en 22,0 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 11,7 mm neerslag. Er was 3,3 uur zonneschijn (20%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
24 februari » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Malmö FF.
29 april » Theodore Roosevelt, op dat moment oud-president van de Verenigde Staten, brengt een bezoek aan Amsterdam.
15 mei » Oprichting van de Duitse sportclub FC St. Pauli uit Hamburg.
25 mei » Expositie van Les Indépendants in Parijs.
31 mei » Oprichting van de Unie van Zuid-Afrika.
19 september » In Amsterdam betogen 25.000 mensen voor algemeen kiesrecht.
Dag van overlijden 3 augustus 1957
De temperatuur op 3 augustus 1957 lag tussen 8,5 °C en 20,1 °C en was gemiddeld 15,6 °C. Er was 10,8 uur zonneschijn (70%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. den Nieuwenboer, "Stamboom Den Nieuwenboer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-den-nieuwenboer/I667.php : benaderd 13 mei 2025), "Neeltje Beentjes (1887-1957)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.