17 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Ranheim Fotball.
24 juni » Oprichting van de Engelse voetbalclub Brighton & Hove Albion in Brighton.
2 augustus » André Dumont ontdekt in de Belgische Kempen belangrijke kolenlagen.
14 september » De Amerikaanse president William McKinley sterft aan schotwonden, toegebracht door een anarchist; Theodore Roosevelt wordt de 26e president van de Verenigde Staten.
2 december » Gillette verkrijgt het octrooi op het verwisselbare scheermesje.
10 december » De eerste Nobelprijs wordt uitgereikt.
Trouwdag 26 augustus 1930
De temperatuur op 26 augustus 1930 lag tussen 10,7 °C en 28,2 °C en was gemiddeld 19,7 °C. Er was 11,6 uur zonneschijn (83%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 februari » Bij het eerste zelfstandige wereldkampioenschap ijshockey prolongeert Canada de wereldtitel door Duitsland in de finale in Berlijn met 6-1 te verslaan.
24 maart » In Rijnsburg wordt de Nederlandse amateurvoetbalclub Rijnsburgse Boys opgericht.
29 juni » De Z. Robertus Bellarminus, SJ wordt heilig verklaard door Paus Pius XI.
25 juli » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Girona FC.
22 oktober » Oprichting van de amateurvoetbalclub SC Genemuiden.
25 november » Op Java begint een uitbarsting van de vulkaan Merapi. 13 dorpen worden vernietigd, en 23 andere zwaar beschadigd. Er sterven meer dan 1300 mensen. Pas in september 1931 komt de vulkaan weer tot rust.
Dag van overlijden 20 februari 1989
De temperatuur op 20 februari 1989 lag tussen 2,5 °C en 9,8 °C en was gemiddeld 7,1 °C. Er was 0.6 mm neerslag gedurende 1,1 uur. Er was 5,6 uur zonneschijn (55%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
8 februari » De politie in Paraguay arresteert een aantal hoge functionarissen die te boek staan als aanhangers van de net afgezette president Alfredo Stroessner.
1 mei » Waarnemend president-generaal Andrés Rodriguez wint als kandidaat van de Colorado-partij de presidentsverkiezingen in Paraguay met zo'n 74 procent van de stemmen.
13 mei » Grote groepen studenten bezetten het Plein van de Hemelse Vrede in Peking en beginnen een hongerstaking.
19 augustus » Pan-Europese picknick, vredesdemonstratie die wordt gezien als het begin van de opheffing van het IJzeren Gordijn.
7 november » In Birma worden op 27 mei 1990 algemene verkiezingen gehouden, zo maakt een verkiezingscommissie van de militaire junta bekend.
17 december » De Braziliaanse conservatieve politicus Fernando Collor de Mello wordt tot president verkozen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. den Nieuwenboer, "Stamboom Den Nieuwenboer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-den-nieuwenboer/I5629.php : benaderd 13 mei 2025), "Anna Wilhelmina Maria van den Heuvel (1901-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.