De temperatuur op 8 juli 1866 lag rond de 18,3 °C. De winddruk was 14 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 62%. Bron: KNMI
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
Van 10 februari 1866 tot 1 juni 1866 was er in Nederland het kabinet Fransen van de Putte met als eerste minister I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
26 maart » Carol I van Roemenië wordt verkozen tot domnitor (vorst) van Roemenië.
15 april » Ontdekking van het decreet van Canopus.
20 juli » In de Adriatische Zee vindt in het kader van de Pruisisch-Oostenrijkse Oorlog de Slag bij Lissa plaats.
1 augustus » België tekent als negende Westers land een Vriendschaps- en handelsverdrag met het Japanse shogunaat.
23 augustus » Verdrag van Praag waarbij de Duitse Bond wordt ontbonden, en Sleeswijk-Holstein, Hannover, Hessen-Kassel, Nassau en Frankfurt door Pruisen worden geannexeerd.
31 oktober » Première van Jacques Offenbachs 'Pariser Leben'.
Dag van overlijden 28 december 1944
De temperatuur op 28 december 1944 lag tussen -2,4 °C en 4,3 °C en was gemiddeld 0,3 °C. Er was 0,7 mm neerslag gedurende 1,9 uur. Er was 5,1 uur zonneschijn (66%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
1 augustus » In Warschau, Polen breekt de Opstand van Warschau uit tegen de Duitse bezetters.
6 september » Tweede Wereldoorlog: Poolse troepen van het 10e regiment Jagers te paard, tankregiment uit de Poolse Eerste Pantserdivisie van generaal Maczek, vallen België binnen. Ze bevrijden Ieper en Poperinge op diezelfde dag.
14 september » Als eerste Nederlandse stad wordt Maastricht bevrijd van de Duitsers.
18 september » Britten torpederen de Junyo Maru. Meer dan duizend Nederlandse gevangenen komen om.
31 oktober » Terugtrekkende Duitse strijdkrachten blazen de brug bij Keizersveer gedeeltelijk op.
10 november » Begin van een grote razzia in Rotterdam en Schiedam, waarbij uiteindelijk circa 50.000 mannen tussen 17 en 40 jaar worden weggevoerd naar Duitsland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. den Nieuwenboer, "Stamboom Den Nieuwenboer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-den-nieuwenboer/I4823.php : benaderd 12 mei 2025), "Nicolaas Gieling Giling (1866-1944)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.