De temperatuur op 3 augustus 1887 lag rond de 18,0 °C. De winddruk was 7 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 62%. Bron: KNMI
26 januari » Slag bij Dogali: Abessinië verslaat de Italianen.
28 januari » De eerstesteenlegging van de Eiffeltoren vindt plaats in Parijs. De toren wordt ingehuldigd op 31 maart 1889.
8 mei » Het Leger des Heils start zijn evangelisatiewerk in Nederland met de eerste openbare bijeenkomst in Amsterdam.
12 juli » Oprichting van Odense Cricketklub, waar twee jaar later de Deense voetbalclub Odense BK uit voortkomt.
1 september » Emile Berliner vraagt octrooi aan op de grammofoonplaat.
3 december » Oscar Carré opent aan de Weesperzijde te Amsterdam zijn Circustheater.
Trouwdag 23 oktober 1919
De temperatuur op 23 oktober 1919 lag tussen -2,1 °C en 14,2 °C en was gemiddeld 4,5 °C. Er was 0,2 mm neerslag. Er was 7,8 uur zonneschijn (76%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
29 mei » De waarneming van verschoven sterrenposities tijdens een zonsverduistering bevestigt Albert Einsteins relativiteitstheorie.
30 mei » Viering van het 300-jarig bestaan van de stad Batavia. Koningin Wilhelmina legt een krans bij het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn
9 juni » De Israëlische krant Haaretz verschijnt als Hebreeuws dagblad in Tel Aviv, alwaar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd.
11 juli » In Nederland wordt een wet opgesteld waarin de achturige werkdag en een vrije zondag worden vastgelegd.
7 augustus » Afghanistan wordt onafhankelijk.
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
Dag van overlijden 17 mei 1948
De temperatuur op 17 mei 1948 lag tussen 11,7 °C en 25,8 °C en was gemiddeld 19,0 °C. Er was 14,5 uur zonneschijn (92%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
14 januari » Ans van Dijk wordt geëxecuteerd. Zij is de enige Nederlandse vrouw die dit na de Tweede Wereldoorlog overkomt.
3 april » De Amerikaanse president Harry S. Truman tekent het Marshallplan.
15 mei » Egypte, Libanon, Syrië, Irak en Saoedi-Arabië vallen Israël aan.
2 juli » Het IJslands voetbalelftal behaalt de eerste zege uit de historie als Finland met 2-0 wordt geklopt.
9 september » Oprichting van de Democratische Volksrepubliek Korea.
5 oktober » De International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN), de internationale unie voor natuurbescherming, wordt opgericht.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. den Nieuwenboer, "Stamboom Den Nieuwenboer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-den-nieuwenboer/I1824.php : benaderd 10 mei 2025), "Lijsje Boer (1887-1948)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.