De temperatuur op 8 januari 1919 lag tussen -0.3 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 3,5 °C. Er was 2,8 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 april » In Engeland wordt de 48-urige werkweek en het minimumloon ingevoerd.
4 mei » Leden van de 4 mei-beweging demonstreren op het Tiananmen-plein tegen het verdrag van Versailles en het onvermogen van de Chinese regering.
28 juni » Ondertekening van het Verdrag van Versailles.
23 september » Oprichting van de Portugese omnisportvereniging CF Belenenses.
31 oktober » Duitsland trekt haar Schutztroepen terug uit de koloniën.
19 november » Oprichting van de Apostolische Prefectuur Celebes in Nederlands-Indië.
Trouwdag 5 mei 1943
De temperatuur op 5 mei 1943 lag tussen 6,3 °C en 21,0 °C en was gemiddeld 13,6 °C. Er was 9,2 uur zonneschijn (61%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
27 januari » De stad Wilhelmshaven is het slachtoffer van het eerste Amerikaanse bombardement op Duitsland.
2 februari » Het Duitse leger verliest de Slag om Stalingrad van het Rode Leger. Dit is een van de keerpunten van de Tweede Wereldoorlog.
17 mei » Tweede Wereldoorlog: 617 squadron van de Royal Air Force breekt met Operatie Chastise twee dammen in het Duitse Ruhrgebied.
17 augustus » Conferentie van Quebec begint.
11 september » De nazi's beginnen met de vernietiging van de getto's van Minsk en Lida in Wit-Rusland.
9 november » Het onafhankelijkheidsfront brengt een verzetseditie van het dagblad Le Soir.
Dag van overlijden 10 februari 1994
De temperatuur op 10 februari 1994 lag tussen 3,1 °C en 7,7 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 2,7 mm neerslag gedurende 3,9 uur. Er was 1,6 uur zonneschijn (17%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
23 februari » Het Tsjechisch voetbalelftal speelt in en tegen Turkije (1-4) de eerste officiële interland sinds de vreedzame boedelscheiding met Slowakije.
28 februari » Zuid-Afrika draagt de enclave Walvisbaai als laatste gebiedsdeel over aan Namibië.
4 maart » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Breitenrain, gevestigd in Bern.
10 april » Eddy Hellebuyck wint de tiende editie van de marathon van Antwerpen in een tijd van 2:11.50. Bij de vrouwen triomfeert Marie-Christine Christiaens (2:40.54).
27 april » Na het verdwijnen van de apartheid worden de tien zogenaamde thuislanden herenigd met Zuid-Afrika.
5 september » Rusland brengt zijn troepen in de noordelijke Kaukasus in de hoogste staat van paraatheid in verband met de hoog opgelaaide strijd in Tsjetsjenië.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. den Nieuwenboer, "Stamboom Den Nieuwenboer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-den-nieuwenboer/I13600.php : benaderd 13 mei 2025), "Theo Vlaar (1919-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.