De temperatuur op 29 november 1919 lag tussen -0,3 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 3,8 °C. Er was 0,4 mm neerslag. Er was 0,1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 april » In Engeland wordt de 48-urige werkweek en het minimumloon ingevoerd.
29 mei » Het Braziliaans voetbalelftal wint de derde editie van de Copa América door in de finale titelhouder Uruguay met 1-0 te verslaan.
9 juni » De Israëlische krant Haaretz verschijnt als Hebreeuws dagblad in Tel Aviv, alwaar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd.
2 augustus » Eerste parachutesprong in de VS.
23 augustus » Oprichting van de Monegaskische voetbalclub AS Monaco in het gelijknamige vorstendom.
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
Doopdag 30 november 1919
De temperatuur op 30 november 1919 lag tussen -0,4 °C en 6,0 °C en was gemiddeld 2,7 °C. Er was 4,7 uur zonneschijn (58%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 januari » Ierse Onafhankelijkheidsverklaring wordt aangenomen door het parlement van de Ierse Republiek.
21 maart » Oprichting van het Bauhaus in Weimar door Walter Gropius.
16 oktober » Inwijding van de Sacré-Cœurbasiliek in Parijs door kardinaal Léon-Adolphe Amette.
28 oktober » Drooglegging begint. Het Amerikaans Congress keurt de Volstead Act goed, alhoewel president Woodrow Wilson een veto had uitgesproken.
6 november » Eerste radio-uitzending in Nederland voor een algemeen publiek verzorgd door radiopionier Hanso Schotanus à Steringa Idzerda
19 november » Oprichting van de Apostolische Prefectuur Celebes in Nederlands-Indië.
Dag van overlijden 19 december 1993
De temperatuur op 19 december 1993 lag tussen 7,3 °C en 13,4 °C en was gemiddeld 10,9 °C. Er was 11,7 mm neerslag gedurende 7,9 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
11 maart » Een woedende menigte moslims verjaagt een konvooi van de Verenigde Naties in de belegerde stad Konjević Polje.
15 maart » De Verenigde Naties kondigen aan dat ze de daaropvolgende maand zullen beginnen met de repatriëring van 1,3 miljoen Mozambikaanse vluchtelingen, die hun Afrikaanse land verlaten hebben vanwege de zestien jaar durende burgeroorlog.
25 juli » Het Mexicaans voetbalelftal wint de tweede editie van de CONCACAF Gold Cup door in de finale titelverdediger Verenigde Staten met 4-0 te verslaan.
9 augustus » Koning Albert II wordt na het overlijden van zijn broer Boudewijn I de zesde koning van België.
31 augustus » De voormalige Albanese premier Vilson Ahmeti, leider van een overgangsregering die in 1991 en 1992 vier maanden aan de macht is geweest, wordt veroordeeld tot twee jaar cel wegens verspilling van buitenlandse hulpgelden ter waarde van 1,6 miljoen dollar.
21 september » Bij schermutselingen tussen VN-troepen en milities worden in de Somalische hoofdstad Mogadishu twee Pakistaanse VN-militairen gedood.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: J. den Nieuwenboer, "Stamboom Den Nieuwenboer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-den-nieuwenboer/I11653.php : benaderd 13 mei 2025), "Cornelia Adriana Smits (1919-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.