genealogieonline

Stamboom Den Elzen - Bollenstreek » Pieter Arisz Kleijweg (1747-1810)

Persoonlijke gegevens Pieter Arisz Kleijweg 


Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Gezin van Pieter Arisz Kleijweg

Hij is getrouwd met Trijntje van Eijk.

op 28 mei 1797 te Schipluiden, hij was toen 49 jaar oud.


Kind(eren):

 1. Cornelia Kleijweg  1808-1869 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Pieter Arisz Kleijweg?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Over de familienaam Kleijweg

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Kleijweg.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Kleijweg.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Kleijweg (onder)zoekt.

Historische gebeurtenissen


Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.


 • De temperatuur op 14 december 1810 lag rond de 8,0 °C. Er was 4 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: betrokken regen. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1810: Bron: Wikipedia
  • 28 april » Keizer Napoleon Bonaparte reist vanuit Brussel via het Kanaal naar Willebroek tot in de Rupel. Hier schouwt hij de "oorlogsbodems" die in de rivier voor anker liggen. Na de schouwing reist hij over de weg verder naar Antwerpen.
  • 16 september » Grito de Dolores: Miguel Hidalgo roept op tot onafhankelijkheid voor Mexico.
  • 18 september » Eerste Junta in Chili. Alhoewel het de bedoeling was dat de Junta alleen de macht had tijdens de afwezigheid van de koning was het in feite de eerste stap naar onafhankelijkheid van Spanje, en het wordt ook om deze reden herdacht.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.Bron: Wikipedia


Bron: Wikipedia
    

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Kees den Elzen, "Stamboom Den Elzen - Bollenstreek", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-den-elzen/I54477.php : benaderd 6 december 2021), "Pieter Arisz Kleijweg (1747-1810)".