8 februari » Benoeming van Henricus van de Wetering tot hulpbisschop van Utrecht.
5 mei » Oprichting van de Duitse voetbalclub Fortuna Düsseldorf.
25 mei » De republiek van Taiwan wordt gesticht, met Tang Ching-sung als president.
25 mei » Iers toneelschrijver en dichter Oscar Wilde wordt schuldig bevonden aan sodomie en moet voor twee jaar de gevangenis in.
11 juli » De Gebroeders Lumière vertonen een eerste film aan wetenschappers.
26 juli » Huwelijk van Marie Sklodowska en Pierre Curie.
Trouwdag 27 oktober 1915
De temperatuur op 27 oktober 1915 lag tussen -2,7 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 3,2 °C. Er was 4,5 uur zonneschijn (45%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
17 januari » In Amsterdam wordt het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis gesticht, ten behoeve van kankerpatiënten.
25 januari » Alexander Graham Bell voert het eerste transcontinentale telefoongesprek, van New York naar San Francisco
14 april » De Duitsers torpederen het Nederlandse stoomschip Katwijk.
24 april » De Armeense Genocide begint.
24 juli » De stoomboot Eastland slaat om bij Chicago als bijna alle passagiers naar één zijde van het schip lopen: 844 mensen komen om.
9 september » Een Duitse zeppelin bombardeert Londen.
Dag van overlijden 4 januari 1981
De temperatuur op 4 januari 1981 lag tussen 0.3 °C en 6,3 °C en was gemiddeld 3,6 °C. Er was 3,7 mm neerslag gedurende 2,7 uur. Er was 1,8 uur zonneschijn (23%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
16 januari » In Karachi wint de Nederlandse hockeyploeg voor de eerste keer in de geschiedenis het toernooi om de Champions Trophy.
7 maart » Oprichting Evangelische Volkspartij (Nederland).
25 maart » Het Nederlands voetbalelftal verslaat Frankrijk in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1982. Arnold Mühren maakt in De Kuip het enige doelpunt. Ajax-verdediger Edo Ophof maakt zijn debuut voor Oranje.
12 april » Bij de terugkeer op het hoogste niveau, het wereldkampioenschap ijshockey voor A-landen in Zweden, verliest de Nederlandse ploeg met 10-1 van de Sovjet-Unie.
25 april » Bij het wereldkampioenschap ijshockey voor A-landen in Zweden degradeert de herintredende Nederlandse ijshockeyploeg naar de B-poule na een nederlaag in het afsluitende duel van de verliezersgroep tegen West-Duitsland: 12-6.
2 mei » De Italiaanse atlete Silvana Cruciata vestigt het werelduurrecord atletiek in Rome: in één uur tijd loopt ze 18084 m.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Kees den Elzen, "Stamboom Den Elzen - Bollenstreek", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-den-elzen/I46361.php : benaderd 31 oktober 2024), "Apolonia Johanna Kortekaas (1895-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.