De temperatuur op 2 februari 1895 lag rond de -2.9 °C. Er was 0.7 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
13 februari » De gebroeders Lumière verkrijgen in Parijs patent op hun cinematograaf.
25 mei » De republiek van Taiwan wordt gesticht, met Tang Ching-sung als president.
26 juli » Huwelijk van Marie Sklodowska en Pierre Curie.
10 november » Eerste voorstelling van de cinematograaf van de gebroeders Lumière in Brussel.
27 november » Tijdens zijn bezoek aan de Zweeds-Noorse club in Parijs ondertekent Alfred Nobel zijn testament, zodoende wordt zijn gehele vermogen aangewend om na zijn dood de Nobelprijs in te (kunnen) stellen.
15 december » Oprichting van Eintracht Braunschweig, een Duitse voetbalclub uit Brunswijk.
De temperatuur op 27 september 1916 lag tussen 11,7 °C en 21,1 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 3,8 uur zonneschijn (32%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
27 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club de Deportes Green Cross.
14 juli » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Ferroviarios de Chile.
20 augustus » Het Amerikaans voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit de geschiedenis. In en tegen Zweden wordt met 3-2 verloren.
30 november » In Boedapest worden keizer Karel I van Oostenrijk en zijn gemalin Zita van Bourbon-Parma met de Stefanskroon tot koning en koningin van Hongarije gekroond.
15 december » Einde van de Slag om Verdun.
29 december » Grigori Raspoetin wordt vermoord.
De temperatuur op 31 maart 1945 lag tussen 6,7 °C en 12,3 °C en was gemiddeld 9,4 °C. Er was 1,1 uur zonneschijn (9%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
13 januari » Première van de Symfonie nr. 5 van Sergej Prokofjev in Moskou.
17 januari » Het Rode Leger bevrijdt het vrijwel verlaten Warschau.
15 februari » Operatie Sonnenwende gaat van start. Hierdoor werd de Slag om Berlijn slechts enkele maanden uitgesteld.
23 februari » Amerikaanse mariniers planten de vlag op Iwo Jima.
19 maart » Tweede Wereldoorlog: voor de kust van Japan wordt het Amerikaanse vliegdekschip USS Franklin geraakt door een bom. Achthonderd man personeel komt om, en het schip is zwaar beschadigd.
29 oktober » Bisschopswijding van de Nederlander Martin Lucas, apostolisch delegaat in Zuid-Afrika, door kardinaal Pietro Fumasoni Biondi.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.