Stamboom De Klark » Barend Reudink (1850-1935)

Persoonlijke gegevens Barend Reudink 

  • Hij is geboren op 12 augustus 1850 in Hengelo, Overijssel, Nederland.Bron 1
    Getuigen bij de geboorteaangifte van Barend Reudink door zijn vader waren Gerhardus Wilmink, oud 29 jaar, fabrijksarbeider en Jan Willem Haan, oud 40 jaar, schoenmaker, beiden te Hengelo.
  • Registratie van geboorte op 14 augustus 1850.Bron 2
  • Beroep: in het jaar 1879 Koopman.Bron 3
  • Woonachtig van 1874 tot 1878: Wllemskade zz 37 boven, Leeuwarden, Friesland, Nederland.
    In 1878 vertrokken naar Winschoten
  • Hij is overleden op 27 juni 1935 in Lochem, Gelderland, Nederland, hij was toen 84 jaar oud.Bron 4
    Het overlijden van Barend Reudink werd aangegeven door zijn zoon Jurriaan Aijno, oud 55 jaar, koopman wonende te Winschoten.
    Volgens een krantenartikeltje is hij overleden in Winschoten, volgens zijn overlijdensakte is hij echter in Lochem overleden.
    Tijdstip: 18:45
  • Registratie van overlijden op 28 juni 1935.Bron 5
  • Een kind van Jurriaan Reudink en Henriëtte Ezendam
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 15 november 2015.

Gezin van Barend Reudink

Hij is getrouwd met Tietje Nies.

Zij zijn getrouwd op 28 februari 1879 te Winschoten, Groningen, Nederland, hij was toen 28 jaar oud.Bron 6

Het voorgenomen huwelijk van Barend Reudink en Tietje Nies werd afgekondigd op 16 en 23 februari 1879.
De moeder van de bruid was aanwezig en gaf haar toestemming; de vader van de bruid en de moeder van de bruidegom hadden hun toestemming verleend bij akte; de vader van de bruidegom was overleden.
Getuigen waren Lambertus Reudink, oud 39 jaar, koopman, broer van de bruidegom wonende te Hengelo, Lubbertus Zuidema, oud 28 jaar, koopman, zwager van de bruid, Gerardus Jans Sliphorst, oud 43 jaar, secretaris en Jonas Zuikerberg, oud 34 jaar, gemeenteontvanger, de laatste drie wonende in Winschoten.

Voor mij Mr. Albert Johan de Sitter, notaris in het arrondissement en ter standplaats Winschoten in de provincie Groningen is in tegenwoordigheid der beide nagenoemde en medeondergeteekende getuigen verschenen de heer Aijsso Sikkes Nies, rentenier wonende te Winschoten, dewelke verklaaarde bij dezen zijne volledige toestemming te verleenen tot het huwelijk hetwelk zijne meerderjarige dochter Tietje Nies, gesproten uit zijn huwelijk met zijne echtgenoote Anna Hilverts ten Have, voornemens is aan te gaan met den heer Barend Reudink te Winschoten.
Waarvan akte in brevet.
Aldus gedaan te Winschoten op Zaterdag den twee en twintigsten Februari achttienhonderd negen en zeventig in tegenwoordigheid van Mr. Zeger Willem Straatman, procureur en van Derk Edzo Dijkstra, pel- en korenmolenaar, beide te Winschoten wonende, bevoegde getuigen dewelke benevens den comparant mij notaris allen persoonlijk bekend onmiddellijk na gedane voorlezing met mij notaris hebben geteekend.
(was get.) A.S.Nies, Z.W.Straatman, D.E.Dijkstra, A.J.de Sitter, notaris.

Voor ons Engbert Wilmink, Notaris in het Arrondissement Almelo, residerende te Borne, in tegenwoordigheid der nagenoemde aan ons bekende getuijgen, Compareerde Mejufvrouw Henriette Ezendam, weduwe van den Heer Jurriaan Reudink, winkeliersche wonende te Hengelo, aan ons bekend en verklaarde hare toestemming te geven tot het huwelijk, dat haar zoon de Heer Barend Reudink te Winschoten voornemens is aan te gaan met Mejufvrouw Tietje Nies te Winschoten, dochter der echtelieden den Heer Aijsso Sikkes Nies en Anna Hilverts ten Have te Winschoten.
Waarvan acte, verleden te Hengelo, den vijftienden Februarij achttienhonderd negen en zestig, in tegenwoordigheid van Hendrik Lammerink, Candidaat-Notaris te Borne en Gerrit Dekkers, gemeentebode te Hengelo wonende als getuijgen die deze acte onmiddelijk na voorlezing nevens Comparante en ons Notaris hebben geteekend.
(was get.) Wed.J.Reudink, H.Lammerink, G.Dekkers, E.Wilmink, Not.

Kind(eren):

  1. Jurrian Aijsso Reudink  ± 1880-????


Notities over Barend Reudink

Barend Reudink woonde van 1874 tot 1878 op Wllemskade zz 37 boven in Leeuwarden. Vertrokken naar Winschoten.

. NATIONALE MILITIE.
PROVINCIE OVERIJSSEL.
De Commissaris des Konings in de provincie Overijssel verklaart, dat Barend Reudink, geboren te Hengelo den 2 Augstus 1850, wonende te Winschoten, van beroep koopman, zoon van Jurriaan en van Henriette Ezendam wonende te Hengelo, de eerste overleden te Hengelo den 19 Januari 1854, in het inschrijvingsregister van de gemeente Hengelo van het jaar 1869 voor de lichting van het jaar 1870 is ingeschreven, en dat hem vervolgens bij de loting is ten deel gevallen no. 45, dat, buiten oproeping gebleven zijnde, hem tot geen dienst heeft verplicht.
Gegeven te ZWOLLE, den 5 februari 1879.
De Commissaris des Konings in de provincie Overijssel,
(was get.) Geertsema
Geen signalement.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Barend Reudink?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Barend Reudink

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Barend Reudink

Barend Reudink
1850-1935

1879

Tietje Nies
1850-1923


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Geboorteakte gemeente Hengelo. Akte nr. 64.
    2. Geboorteakte.
    3. Trouwakte
    4. Overlijdensakte gemeente Lochem. Akte nr. 39.
    5. Overlijdensakte.
    6. Huwelijksakte gemeente Groningen. Akte nr. 5.

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 12 augustus 1850 lag rond de 18,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: betrokken regen. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Van 1 november 1849 tot 19 april 1853 was er in Nederland het kabinet Thorbecke I met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
    • In het jaar 1850: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
      • 18 maart » American Express wordt opgericht door Henry Wells & William Fargo.
      • 10 juni » Bijzetting van prins Maurits der Nederlanden in de grafkelder van de Nieuwe Kerk te Delft.
      • 9 juli » President Zachary Taylor overlijdt, en Millard Fillmore wordt de 13de President van de Verenigde Staten.
      • 20 september » Slavenhandel wordt afgeschaft in het Amerikaanse District of Columbia.
      • 29 september » Herstel van de rooms-katholieke bisschoppelijke hiërarchie in Engeland en Wales met het Aartsbisdom Westminster en twaalf bisdommen.
      • 16 december » Vier schepen arriveren in Lyttleton (Nieuw-Zeeland) om Christchurch te stichten.
    • De temperatuur op 28 februari 1879 lag rond de 2,6 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 80%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
    • Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
    • In het jaar 1879: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
      • 22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
      • 3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
      • 14 maart » Albert Einstein, Duits theoretisch fysicus († 1955)
      • 19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
      • 21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
      • 31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
    • De temperatuur op 27 juni 1935 lag tussen 16,4 °C en 23,9 °C en was gemiddeld 20,1 °C. Er was 14,6 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Er was 6,7 uur zonneschijn (40%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
    • Van 31 juli 1935 tot 24 juni 1937 was er in Nederland het kabinet Colijn III met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
    • In het jaar 1935: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 8,4 miljoen inwoners.
      • 1 mei » De dorpen Soetermeer en Zegwaard fuseren als gemeente Zoetermeer.
      • 19 mei » Heiligverklaring van de Engelse martelaren John Fisher en Thomas More in Rome.
      • 28 juni » Eerste kristallisatie van een virus door Wendell Meredith Stanley.
      • 3 oktober » Het Italiaanse leger van dictator Mussolini valt het keizerrijk van Haile Selassie, Abessinië, binnen.
      • 11 november » António Egas Moniz voert de allereerste lobotomie uit.
      • 15 december » Max Euwe wordt wereldkampioen schaken.

    Over de familienaam Reudink

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Reudink.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Reudink.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Reudink (onder)zoekt.

    De publicatie Stamboom De Klark is opgesteld door .neem contact op
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    J. de Klark, "Stamboom De Klark", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-klark/I8287.php : benaderd 29 april 2024), "Barend Reudink (1850-1935)".