Stamboom De Klark » Albert Kuik (1858-1925)

Persoonlijke gegevens Albert Kuik 


Gezin van Albert Kuik

Hij is getrouwd met Grietje Schonewille.

Toestemming voor het huwelijk is 16 augustus 1880 verkregen te Hoogeveen, Drente, Nederland.Bron 7

Zij zijn getrouwd op 4 september 1880 te Hoogeveen, Drente, Nederland, hij was toen 22 jaar oud.Bron 8

Het voorgenomen huwelijk van Albert Kuik en Grietje Schonewille werd afgekondigd te Hoogeveen en Ambt Hardenberg op 22 en 29 auguistus 1880. Grietje woonde in Ambt Hardenberg.
De vader van de bruidegom en de ouders van de bruid waren aanwezig en verleenden hun toestemming tot dit huwelijk.
Getuigen waren Jan Roelofs Klomp. oud 60 jaar, raadsdienaar, Samson Godfried Hijmanszoon, oud 39 jaar, kantoorbediende, Gerrit Leniger, oud 28 jaar, veldwachter en George Pieter Jacobus de Vries, oud 27 jaar, kantoorbediende, allen wonende te Hoogeveen.
De moeder van de bruid verklaarde niet te kunnen tekenen als hebbende zulks niet geleerd.
Albert had toestemming van zijn commandant om in het huwelijk te treden:
. Regement Grenadiers en Jagers.
TOESTEMMING TOT HET AANGAAN VAN EEN HUWELIJK.
Op grond der aanschrijving van het Departement van Oorlog dato 26 Februari 1879 IIe Afd. Gen. Staf No. 32 verleent de commandeerende officier van opgemeld korps namens den Minister van Oorlog bij deze toestemming tot het aangaan van een huwelijk aan den milicien
Kuik, Albert
der lichting van 1878, uit de gemeente Hoogeveen provincie Drenthe.
De verlofganger wordt er aan herinnerd, dat het aangaan van een huwelijk, hem niet zal kunnen ontheffen van eenige verplichting ten aanzien der Nationale Militie.
's Hage den 22 Juli 1880
De commandeerende offcier vermeld,
De Kolonel
Buitengewoon Adjt des Konings
(get.) van Wel
NB. De Heer Burgemeester wordt beleefdelijk verzocht van het voltrekken van dit huwelijk ter zijner tijd aan het korps kennis te geven, ten einde daarvan de vereischte aanteekening in het Stamboek te kunnen doen.
Albert had tevens een
. CERTIFICAAT VAN ONVERMOGEN.
De BURGEMEESTER der gemeente Hoogeveen certificeert op de getuigenis van Hendrik Olde van beroep zonder wonende te Hoogeveen en van Johannes Lunenborg van beroep arbeider wonende te Hoogeveen, dat de persoon van Albert Kuik van beroep arbeider wonende te Hoogeveen, onvermogend is om de kosten der acten, bewijzen en schrifturen benoodigd tot het voltrekken van een wettig huwelijk te kunnen betalen.
Hoogeveen, den 19 Juli 1880.
Naamteekening der getuigen De Burgemeester voornoemd
J.Lunenburg (get.) onleesbaar
H.Olde

Notities over Albert Kuik

. NATIONALE MILITIE.
PROVINCIE DRENTHE.
DE COMMISSARIS DES KONINGS in de provincie DRENTHE verklaart: dat Albert Kuik, geboren te Ruinen den 27 februarij 1858, wonende te Hoogeveen, van beroep arbeider, zoon van Jan Alberts en van Albertien Alberts Mulder wonende te Hoogeveen, in het inschrijvingsregister van de gemeente Hoogeveen van het jaar 1877 voor de ligting van het jaar 1878 is ingeschreven, dat hem bij de loting is ten deel gevallen nommer 72,dat hij op den 6 Mei 1878 is ingelijfd en nog is dienende.
Gegeven te ASSEN, den 21 Julij 1880.
De Commissaris des Konings voornoemd,
(get.) van Kuijk

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Albert Kuik?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Albert Kuik

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Albert Kuik

Albert Kuik
1858-1925

1880

    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Geboorteakte gemeente Ruinen. Akte nr. 19.
    2. Geboorteakte.
    3. Trouwakte
    4. Overlijdensakte
    5. Overlijdensakte gemeente Almelo. Akte nr. 36.
    6. Overlijdensakte.
    7. Akte huwelijksaangifte nr. 77.
    8. Huwelijksakte gemeente Hoogeveen. Akte nr. 77.

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 27 februari 1858 lag rond de -3.7 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 87%. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Van 1 juli 1856 tot 18 maart 1858 was er in Nederland het kabinet Van der Brugghen met als eerste minister Mr. J.L.L. van der Brugghen (protestant).
    • Van 18 maart 1858 tot 23 februari 1860 was er in Nederland het kabinet Rochussen - Van Bosse met als eerste ministers J.J. Rochussen (conservatief-liberaal) en Mr. P.P. van Bosse (liberaal).
    • In het jaar 1858: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,3 miljoen inwoners.
      • 11 februari » In Lourdes zou in een grot voor de eerste maal de Maagd Maria aan Bernadette Soubirous zijn verschenen. Dit leidde tot het ontstaan van een van de grootste katholieke bedevaartsoorden.
      • 30 maart » Hymen L. Lipman patenteert het potlood met gummetje aan het eind.
      • 1 juli » De evolutietheorie van Charles Darwin en Alfred Russel Wallace wordt gepubliceerd door de Linnaean Society van Londen.
      • 21 juli » Ontmoeting van Plombières tussen de Franse keizer Napoleon III en en graaf Camillo Benso di Cavour, de eerste minister van Piëmont-Sardinië.
      • 3 augustus » Eerste kabeltelegrammen tussen Amerika en Europa.
      • 16 augustus » De eerste trans-Atlantische telegraafkabel wordt in gebruik genomen, waarbij koningin Victoria een felicitatietelegram verstuurt aan president James Buchanan.
    • De temperatuur op 4 september 1880 lag rond de 28,6 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 41%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
    • In het jaar 1880: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
      • 1 januari » De aanleg van het Panamakanaal vangt aan.
      • 27 januari » Thomas Edison ontvangt octrooi (#223898) op de gloeilamp.
      • 27 april » Clarke en Foster krijgen een patent op het eerste elektrische hoortoestel.
      • 3 juni » Alexander Graham Bell gebruikt zijn fotofoon voor de eerste keer om een draadloos telefoongesprek te verzenden.
      • 20 oktober » De Vrije Universiteit Amsterdam wordt opgericht.
      • 11 november » Ned Kelly, een Australische outlaw, wordt opgehangen in Melbourne.
    • De temperatuur op 7 februari 1925 lag tussen 0.6 °C en 6,1 °C en was gemiddeld 3,2 °C. Er was 0.8 mm neerslag. Er was 5,9 uur zonneschijn (63%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
    • In het jaar 1925: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 7,3 miljoen inwoners.
      • 13 maart » In Tennessee verbiedt een wet het leren van evolutie op school.
      • 7 juli » Oprichting van de Belgische voetbalclub Koninklijke White Star Club Lauwe.
      • 26 juli » De Belg André Massaux vestigt een nieuw wereldrecord zweefvliegen (duurvlucht) door 10 uur en 41 minuten in de lucht te blijven.
      • 21 augustus » De Nederlandse voetbalclub FC Emmen wordt opgericht.
      • 20 september » Oprichting van de Paraguayaanse voetbalclub Independiente Foot-Ball Club.
      • 24 december » Benito Mussolini krijgt alle macht in Italië.

    Over de familienaam Kuik

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Kuik.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Kuik.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Kuik (onder)zoekt.

    De publicatie Stamboom De Klark is opgesteld door .neem contact op
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    J. de Klark, "Stamboom De Klark", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-klark/I6002.php : benaderd 27 april 2024), "Albert Kuik (1858-1925)".