Stamboom De Keyzer - Caminada » Henricus Janse Simonis (1730-1815)

Persoonlijke gegevens Henricus Janse Simonis 


Gezin van Henricus Janse Simonis

Hij is getrouwd met Allegondis Ivo Vincken.

Zij zijn getrouwd op 22 mei 1763 te Heeze, NB, NLD.


Kind(eren):

  1. Hendrik Simonis  1773-1835

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Henricus Janse Simonis?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Henricus Janse Simonis

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Henricus Janse Simonis


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Het verdwenen etablissement (smederij Simonis Heeze), P.F. van den Heuvel
      Op 26 september 1757 is (vader) Johannes overleden. De oudste zoon, Hendrik, gedoopt op 15 oktober 1730, zette het beroep van zijn vader voort en werd smid. Op 7 februari 1761 nam hij uit de nalatenschap van zijn grootouders, Joannis Simonis den Ouden en Maria Langendoncq, over drievierde deel van: "een huis, hoff en aangeIagh van Dielis Dielissen en in het gelagh van Peeter Goorts van Asten, staande ten landboeke in twee deelen, zamen groot omtrent agtentwintig en een halve roede, gelegen aan de Eymerikerstraet onder de parochie van Heeze tussen ervenisse d 'eene zijde de wed.e Peeter Goorts van Asten, d 'ander zijde een straetje."(4) Uit latere akten (1815, 1835 en 1838) blijkt dat we hier te maken hebben met de plek waar het inmiddels verdwenen etablissement gestaan heeft.

      Hendrik huwde op 22 mei 1763 met de 30-jarige Allegondis Ivo Vincken. Het was deze Hendrik die op de avond van 14 mei 1812 aarzelend en met gemengde gevoelens zijn smederij afsloot. Terwijl zijn blik door de ruimte dwaalde gingen zijn gedachten terug naar de dag dat hij in 1761 de smederij uit de boedel van zijn grootouders overnam. Immers de dag erna, op 15 mei, zou hij op zijn beurt afstand doen van dit bedrijf en het overdragen aan zijn zoon, eveneens Hendrik Simonis geheten. En zo passeerde dan op 15 mei 1812 de akte van overdracht ten overstaan van "Jacobus Velsen, keizerlijke notaris, resideerende te Geldrop". Volgens deze akte verkreeg Hendrik junior: "Eene huizinge met het smishuisje en hoff geleegen alhier te Heeze ter plaatze genaamd Eymerik", met als belendingen "Mattijs Deelen " en "de straat". Ook werd hij eigenaar van negen percelen land gelegen in de nabijheid van het huis. Dit alles voor de som van duizend gulden. Tevens nam hij bij dezelfde akte voor een bedrag van driehonderd gulden "alle deszelfs roerende goederen van vee, meubilaire, granen, gereedschappen, zoo buitens- als binnenshuis, geen hoegenaamd uitgezondert," van zijn vader over. Van de akte van overdracht bestaan twee versies, één in de Nederlandse en één in de Franse taal.(5) De nieuwe eigenaar was gedoopt te Heeze op 22 januari 1773.
      Het verdwenen etablissement
      Heemkronijk jaar:2000, jaargang:39, nummer:1/2, pag:9-14

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 15 oktober 1730 lag rond de -2,0 °C. De wind kwam overheersend uit het oosten. Typering van het weer: helder. Bron: KNMI
    • Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
    • In het jaar 1730: Bron: Wikipedia
      • 4 februari » De opera Artaserse van de Italiaanse componist Leonardo Vinci gaat in première in Rome.
      • 12 juli » Kardinaal Lorenzo Corsini wordt gekozen tot paus Clemens XII.
      • 16 juli » Kroning van paus Clemens XII in Rome.
    • De temperatuur op 12 maart 1815 lag rond de 6,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuiden. Typering van het weer: betrokken regen. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • In het jaar 1815: Bron: Wikipedia
      • 26 februari » Napoleon ontsnapt van het eiland Elba waar hij verbannen was.
      • 3 maart » In Groningen wordt de studentensociëteit "Mutua Fides" geopend. Dit is de oudste studentensociëteit van Nederland, de sociëteit behorend bij het Groninger Studenten Corps 'Vindicat atque Polit'.
      • 20 maart » Napoleon keert terug in Parijs na zijn ontsnapping van Elba.
      • 16 juni » Napoleon trekt met zijn troepen de Franse noordgrens over, België in. Hij verslaat de Pruisische aanvoerder Blücher in de slag bij Ligny. Zie ook: Slag bij Waterloo. Wellington houdt in de Slag bij Quatre-Bras Franse troepen onder maarschalk Michel Ney tegen.
      • 22 juni » Napoleon wordt voor de tweede keer tot aftreden gedwongen.
      • 7 december » Michel Ney, maarschalk van Frankrijk wordt geëxecuteerd door een vuurpeloton, nadat hij door het bewind van Lodewijk XVIII van Frankrijk schuldig is bevonden aan verraad, wegens zijn steun aan Napoleon Bonaparte gedurende de Honderd Dagen.


    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Richard de Keyzer, "Stamboom De Keyzer - Caminada", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-keyzer-caminada/I1121.php : benaderd 23 juni 2024), "Henricus Janse Simonis (1730-1815)".