De temperatuur op 4 september 1944 lag tussen 13,9 °C en 19,4 °C en was gemiddeld 16,8 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 0.5 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
6 februari » Eerste geslaagde reageerbuisbevruchting, uitgevoerd door John Rock en Miriam Menkin.
18 mei » Poolse troepen veroveren het klooster van Monte Cassino.
5 juni » Tweede Wereldoorlog: Rome wordt bevrijd door de geallieerde troepen en geallieerde luchttroepen landen 's avonds laat in Normandië om strategische plaatsen te bezetten ter voorbereiding van de eigenlijke invasie in de vroege ochtend van de dag daarna.
15 augustus » Operatie Dragoon: de Geallieerden vallen Zuid-Frankrijk aan.
2 september » Tweede Wereldoorlog: de geallieerde troepen trekken België binnen.
12 november » Britse bommenwerpers brengen in de Tromsøfjord de Tirpitz tot zinken
Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.
De temperatuur op 24 december 1969 lag tussen 1,0 °C en 3,9 °C en was gemiddeld 2,4 °C. Er was 1,9 mm neerslag gedurende 3,3 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
16 januari » De student Jan Palach steekt zichzelf in brand op het Wenceslasplein in Praag uit protest tegen de teruggedraaide hervormingen van de Praagse Lente. Hij overlijdt drie dagen later aan zijn verwondingen.
5 juni » De Tupolev Tu-144 doorbreekt als eerste passagiersvliegtuig de geluidsbarrière.
15 juni » Romuald Klim scherpt in Boedapest het wereldrecord kogelslingeren (73,76 meter) van Gyula Zsivótzky aan tot 74,52 meter.
14 juli » Salvadoraanse troepen vallen Honduras binnen: het begin van de zesdaagse voetbaloorlog.
24 augustus » De eerste aflevering van Kapitän Harmsen wordt uitgezonden.
7 september » Eerste optreden van Jethro Tull in Nederland (Concertgebouw Amsterdam).
Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.
De temperatuur op 18 januari 1982 lag tussen -3.7 °C en 6,1 °C en was gemiddeld 0.8 °C. Er was 6,1 uur zonneschijn (73%). De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
18 april » De Nederlandse wielrenner Jan Raas wint de klassieker Parijs-Roubaix.
23 juli » De Internationale walviscommissie besluit om de commerciële vangst van walvissen te beëindigen per 1985-86
27 augustus » Tijdens een vergadering in Kuala Lumpur besluiten afgevaardigden van de internationale vrouwenhockeyfederatie (IFWHA) dat hun bond definitief opgaat in de overkoepelende wereldhockeybond, de Féderation Internationale de Hockey (FIH).
1 september » De start van de EK-kwalificatiereeks begint in mineur voor het Nederlands voetbalelftal, dat in Reykjavik met 1-1 gelijkspeelt tegen IJsland. Dick Schoenaker redt de eer.
1 november » John McEnroe herovert de nummer één-positie op de wereldranglijst der tennisprofessionals op Jimmy Connors, maar moet die plaats al na één week weer afstaan aan zijn rivaal.
4 december » China neemt de grondwet aan.
Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Gerard Mutter, "Stamboom De Duffelt", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-duffelt/I172117.php : benaderd 21 maart 2023), "Jo "1944 " van Nuland (1944-1982)".
Mis geen enkele nieuwe genealogische publicatie!
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.