genealogieonline

Stamboom de Bruijn » John William "Jan" Beretta (1919-2003)

Persoonlijke gegevens John William "Jan" Beretta 


Voorouders (en nakomelingen) van John William Beretta


Notities over John William "Jan" Beretta

Johannes (Jan) Wilhelmus Beretta (Rev. John William Beretta O.S.A.) (1919-2003), zoon van Lodewijk Johannes Leonardus (Leo) Beretta (1874-1948) en Adriana Antonia (Jeanne) van Hagen (1896-1978). Bron Midwest Augustinians.

John's primair onderwijs vond plaats op heilige familie, Den Haag, Christian Brothers, Breda en St. Lidwina, Den Haag. Zijn middelbare school was in de Minor Seminaries van St. Joseph's Missionary Society van Mill Hill, met inbegrip van St. Bonifatius, Hoorn (1932-34), Tilburg (1934-36) en St. Joseph, Haelen (1936-38), waaruit hij zijn diploma behaalde.
Daarna ondernam hij collegiale studies aan St. Joseph, Roosendaal en Marienhage, Eindhoven, die hem een Bachelor of Arts in de filosofie in 1942 toegekend. Hij voltooide de theologische opleiding in 1946 in St. John, Breda. Bijkomende studies werden gedaan op DePaul University, Chicago, Illinois (1953, onderwijs), Loyola University, Chicago (1967-69, politicologie) en Notre Dame University, South Bend, Indiana (1969-71, politieke filosofie).
John de Augustijner noviciaat in Holland op 1 September 1940 ingevoerd. Hij uitte eenvoudige (tijdelijke) geloften in de orde van St. Augustinus op 10 September 1941, en plechtige (permanente) geloften op 10 September 1944. Hij werd op 26 mei 1945 in Hertogenbosch priester gewijd.
Na voltooiing van theologische studies in 1946, werd de vader Beretta toegewezen als leraar in Venlo, Holland. In 1952 werd hij gestuurd naar Sint Rita High School, Chicago, Illinois, als een leraar.
Tijdens de jaren 1950 was vader Beretta behulpzaam bij het starten van de kardinaal Mindszenty Foundation, een organisatie gewijd aan de bevordering van vrije, democratische samenleving en het verzetten van tirannie over de hele wereld. Op 10 maart 1959 werd hij een burger van de Verenigde Staten.
In 1971 werd hij toegewezen aan Tolentine College, Olympia Fields, Illinois, als een instructeur en Public Relations Director. Op 22 November 1971 werd hij formeel verbonden aan de Augustijner provincie van onze moeder van goede Raad (Midwesten Verenigde Staten).
Nadat Tolentine College gesloten, vader Beretta heette de eerste directeur van Tolentine Center, Olympia velden, Illinois, in 1973. Zijn visionaire ideeën werden ingelijfd bij het Center's aanbod van religieuze retraites, spirituele vorming, begeleiding en geloof onderwijs. Hij graag de callcenter een "spirituele spa".
In 1978 werd hij toegewezen aan St. Gregory Parish, Cambridge, Ontario, Canada, waar hij als Pastor koppelen diende.
Begin in 1980, werkte hij voor het bisdom van Hamilton, Ontario, voornamelijk in het kantoor voor familie ministerie. Hij gepromoveerd van de programma's van verrijking voor koppels in solide huwelijken en was instrumenteel bij het vaststellen van de eerste Engels-talige Retrouvaille, een programma van de herontdekking voor degenen in onrustige huwelijken.
In 1986, werd terwijl voortzetting van zijn werk met het Bureau voor het ministerie van familie, hij Associate Pastor van Heilige familie Parish, Hamilton, Ontario. In 1990 verhuisde hij naar Burlington, Ontario, Heilige Rozenkrans Parish.
Erkenning van alles wat die hij had gedaan voor de kerk, het bisdom van Hamilton, onderscheiden vader Beretta een Medal of Honor in 2002.
Hij werd toegewezen aan onze lieve vrouw van genade Gemeenschap op Marian Village, Homer Glen, Illinois, in 2003, waar hij was woonachtig op het tijdstip van deze dood.
Vader Beretta is bekend om zijn onderzoekende en analytische geest. Hij stond altijd open om nieuwe dingen te leren. Hij onderzocht van de gebeurtenissen in de wereld met inzicht en genoten van de bespreking van de politieke ontwikkelingen in alle landen van de wereld. Op het moment van zijn dood, had hij begonnen met schrijven van een semi-autobiografische boek waarin hij huidige gebeurtenissen in de wereld geanalyseerd in het licht van de levenservaringen van zijn.
Hij ligt begraven in de Augustijnen perceel op Heilige Grafkerk Cemetery, Alsip, Illinois.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot John William "Jan" Beretta?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk John William "Jan" Beretta

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam Beretta

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Beretta.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Beretta.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Beretta (onder)zoekt.

    

De publicatie Stamboom de Bruijn is samengesteld door (neem contact op).