Stamboom De Boer/Hazelhoff/Lukkien/Bos » Jacob Klaassens Kemper (1760-1840)

Persoonlijke gegevens Jacob Klaassens Kemper 

  • Hij werd gedoopt op 9 november 1760 in Wildervank, Gemeente Veendam, Groningen, Nederland.
  • Vermelding op 11 februari 1793: Akte van schuldbekentis door Jacob Klasens Kempert en zijn echtgenote Haedewig Jans aan G.H. Sap voor een som groot gulden 1000,-.Bron 1

    Jacob Klaassens Kemper heeft voor 1000 gulden bouwmaterialen gekocht van G.H. Sap en daarvan zijn huis aan het Oosterdiep te Wildervank gebouwd. Sap was ook getuige bij zijn huwelijk.

    'W.H.van de Pol, pastor, geswoorn J. Woortman, Geert W. Dijk, kerkvoogden in de Wildervank, betuigen door dese dat persoonlijk is gecompareerd de E. Jacob Klasens Kempert, mede carserende voor sijne huisvrouw Haedewich Jans, welke verklaarde deugdelijk schuldig te wezen aan den koopm. G.H. Sap, wegens geleserde materialen van hout, steen, pannen ijserwerk en zoo voorts, gekomen tot sijn nieuwe behuisinge staande aan ’t Oosterdiep in de Wildervank, op No 37 hebbende tot swetten ten n.o. [noordoosten] Geert Hendriks [later Geert Hendriks Klomp, volgens HisGis.nl, B.H.], ten o. [oosten] de weg, ten z. [zuiden] Hendrik Berents en ten w. [westen] de scheit sloot, een somma van duizend guldens, zegge duisend guldens, lederende des wegens het regt van gereserseerden eigendom over gemelde behuizing aan den selven, en beloven de som gemelde somme huur in plaats van rente na vier ten hondert in ’t jaar te sullen betalen, de eerste maal op 1 mo Meij 1794 en zoo vervolgens alle jaren tot volle betaling toe, verbinende ter nakominge dezes alle sijne hebbende en toe komende goederen als na regten mede compareerde de koopman G.H. Sap, verklarende dese te accepteren, als mede dese gehele somme ontfange te hebben van de E. Jape Jochems en vrouw Treintje Lammers guiterende des wegens apsolutelijk, en lerende T. Vegter deser versegeling met ’t veaf des gereserveerden eigendom daar in vermeld aan de selste, belotende dese lessie ten allen tijde en volabel te maken nog compareerde de E. Jeipe Jochem, verklarende voorhem en sijne huisvrouw dese leste te accepteren waarin debiteurs ook betuigde genoegen te nemen. Als os ter versegelinge belijden door comparanten nevens getuigen als de E. Geert Jacobs en Jacob Harms vertekent. Dit informonsprotocol sijnde hebben wij ondergetekenden dese met onser namen subschriptie en des kerspels zegel bekragtigt actum sub dato prothoicli den 11 febr. 1700 drie en negentig.

    P. Woortman, G.W. Dijk, W.H. van de Pol'

    De locatie van dit huis is nu (volgens HisGis.nl) ongeveer ter hoogte van J. Kammingastraat 50 te Wildervank.
  • Hij is overleden op 8 februari 1840 in Wildervank, Gemeente Veendam, Groningen, Nederland.
  • Een kind van Klaas Hindrix Kempert en Marij Gerbens

Gezin van Jacob Klaassens Kemper

Hij had een relatie met Heidewig Jans Drenth.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Jacob Klaassens Kemper?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Jacob Klaassens Kemper

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Jacob Klaassens Kemper


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Toegang 833, inv. nr. 873 [Groninger Archieven]

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 8 februari 1840 lag rond de 8,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: half bewolkt winderig regen. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • In het jaar 1840: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 2,9 miljoen inwoners.
      • 22 januari » Britse kolonisten komen aan in Nieuw-Zeeland.
      • 2 april » De Republiek Los Altos wordt geannexeerd door Guatemala.
      • 6 mei » In het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland verschijnen de eerste postzegels ter wereld.
      • 2 juni » Oprichting van het Apostolisch vicariaat Luxemburg.
      • 20 oktober » Het gipsverband wordt uitgevonden door de Belgische chirurg Louis Seutin.
      • 15 december » De resten van Napoleon Bonaparte worden bijgezet in de Invalides.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Kemper

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Kemper.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Kemper.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Kemper (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Bas van der Heide, "Stamboom De Boer/Hazelhoff/Lukkien/Bos", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-boer-hazelhoff-lukkien-bos/I4314.php : benaderd 29 april 2024), "Jacob Klaassens Kemper (1760-1840)".