Stamboom De Boer/Hazelhoff/Lukkien/Bos » Berend Meijering (1892-1944)

Persoonlijke gegevens Berend Meijering 


Gezin van Berend Meijering


Notities over Berend Meijering


Aanvullende informatie over Berend Meijering via verzetsmuseum.org:

Berend Meijering woont bij het uitbreken van de oorlog met zijn vrouw Gepke aan de Davidstraat 19 in Bellingwolde. Ze hebben twee kinderen en Berend werkt als landarbeider. Hij is actief in het communistisch milieu en is vanaf 1937 lid van de CPN. Hierdoor raakt Berend betrokken bij verzetsactiviteiten en de verspreiding van Het Noorderlicht en De Waarheid. Ook zou hij banden het gehad met Emigratiegroep Rode Hulp. Op 13-5-1941 wordt hij door de SD Groningen opgepakt voor de verspreiding van illegale kranten en lectuur. Hij zit enige tijd vast in het huis van bewaring, maar wordt daarna overgeplaatst naar PDL Amersfoort. Vanuit Kamp Amersfoort wordt Berend Meijering naar K.L. Buchenwald op transport gezet en komt daar op 28-3-1942 aan. Hij wordt hier onder gevangenennummer 205 geregistreerd. Na 7 maanden in Buchenwald gevangen te hebben gezeten, en aan de zware ontberingen en dwangarbeid te zijn onderworpen gaat hij op 29-10-1942 naar K.L. Dachau. Hij komt hier enkele dagen later aan en wordt onder gevangenennummer 37865 geregistreerd. Twee maanden later op 07-12-1942 wordt Berend Meijering overgebracht naar K.L. Flossenburg ten oosten van de stad Nurnberg. Het vermoeden bestaat dat hij van hieruit doorgevoerd zou zijn naar K.L. Auschwitz en daar op 31-12-1944 zou zijn overleden. Er bestaat echter twijfel over de juistheid van de sterfdatum en -plaats van Meijering, temeer omdat hij geen Jood zou zijn geweest.


Tweede Wereldoorlogslachtoffer


Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Berend Meijering?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Berend Meijering

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Berend Meijering

Berend Meijering
1892-1944


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 12 oktober 1892 lag rond de 7,7 °C. Er was 0.3 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 94%. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Regentes Emma (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1898 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 21 augustus 1891 tot 9 mei 1894 was er in Nederland het kabinet Van Tienhoven met als eerste minister Mr. G. van Tienhoven (unie-liberaal).
    • In het jaar 1892: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 5,1 miljoen inwoners.
      • 28 januari » Oprichting van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club.
      • 15 maart » Verheffing van de rooms-katholieke apostolische prefectuur Denemarken tot het apostolisch vicariaat Denemarken.
      • 14 mei » Oprichting van huidige Arnhemse voetbalclub Vitesse.
      • 7 juni » Tijdens een vijf dagen durende uitbarsting van de vulkaan Awu op het Indonesische eiland Sangir komen 1.532 mensen om.
      • 7 juli » De Nederlander Janus Ooms wint als eerste niet-Britse roeier de Diamond Sculls in Henley, het officieuze wereldkampioenschap.
      • 25 november » De Franse baron Pierre de Coubertin lanceert het idee de Olympische Spelen in moderne vorm te doen herleven.
    • De temperatuur op 31 december 1944 lag tussen -2,3 °C en 3,1 °C en was gemiddeld 0,6 °C. Er was 3,1 uur zonneschijn (40%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
    • In het jaar 1944: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 9,1 miljoen inwoners.
      • 7 juli » Boven Hoorn komen twee Amerikaanse B-17 bommenwerpers met elkaar in botsing en storten neer. Daarbij komen dertien van de twintig bemanningsleden en een inwoonster van Hoorn om het leven.
      • 23 augustus » In Warnsveld wordt een temperatuur van 38,6°C gemeten; de hoogste dagtemperatuur ooit sinds het begin van de metingen in Nederland. Pas in 2019 werd dit record verbroken.
      • 13 oktober » In Zwolle worden zeven mensen gefusilleerd voor verzetsdaden, later wordt het Monument op de schietbaan Berkum voor hen opgericht.
      • 29 oktober » De Poolse 1e Pantserdivisie bevrijdt Breda.
      • 17 december » Task Force 38 komt terecht in een tropische storm (Typhoon Cobra). Er vallen meer dan 790 slachtoffers, naast schade aan de schepen gaan ook 3 torpedojagers en meer dan 140 toestellen verloren.
      • 24 december » Tijdens kerstavond wordt het Belgische troepenschip Léopoldville vlak bij Cherbourg getorpedeerd door de U 486. Zo'n 515 Amerikaanse soldaten komen hierbij om het leven, alsook 5 bemanningsleden, waaronder kapitein Charles Limbor.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Meijering


    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Bas van der Heide, "Stamboom De Boer/Hazelhoff/Lukkien/Bos", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-boer-hazelhoff-lukkien-bos/I2022.php : benaderd 4 mei 2024), "Berend Meijering (1892-1944)".