Stamboom De Beyer » Egbert Sjuck Gerold (Jonkheer) Juckema van Burmania Rengers (1745-1806)

Persoonlijke gegevens Egbert Sjuck Gerold (Jonkheer) Juckema van Burmania Rengers 


Gezin van Egbert Sjuck Gerold (Jonkheer) Juckema van Burmania Rengers

Hij is getrouwd met Wilhelmina de Beyer.

Zij zijn getrouwd op 12 juni 1768 te Nijmegen, hij was toen 23 jaar oud.


Kind(eren):Notities over Egbert Sjuck Gerold (Jonkheer) Juckema van Burmania Rengers

Hij was in 1774 Grietman en Dijkgraaf Wymbritseradeel en curator der Accademie te Franeker, in 1782 burgemeester van Leeuwarden, Lid der Gedeputeerden, Lid van het Staatsbewind der Bataafse Republik. WAPEN : Gevierendeeld. 1 en 4 in blauw een gouden dwarsbalk, vergeseld van drie gouden rozen, 2 boven en een onder (Rengers), 2 en 3 gevierendeeld: 1 in goud een halve zwarte adelaar, uitgaande van de deellijn, 2 en 3 in blauw een gouden klaverblad, de steel uitgaande van een schuin links liggend takje van het zelfde. 4 in goud een rode leeuw (v. Burmania). Helmt.: 1e een blauwe vlucht de rechter vleugel beladen met een gouden dwarsbalk (Rengers), 2e drie blauen struisveren, elk beladen met twee gouden klaverbladen boven elkaar(v.Burmania).

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Egbert Sjuck Gerold (Jonkheer) Juckema van Burmania Rengers?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Egbert Sjuck Gerold (Jonkheer) Juckema van Burmania Rengers

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

 • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
 • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
 • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

 • De temperatuur op 24 februari 1806 lag rond de 9,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Typering van het weer: omtrent helder. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1806: Bron: Wikipedia
  • 1 januari » De Franse republikeinse kalender wordt afgeschaft. De gregoriaanse kalender wordt opnieuw ingevoerd.
  • 5 juni » De Bataafse Republiek wordt het Koninkrijk Holland.
  • 6 augustus » Het Heilige Roomse Rijk wordt ontbonden.
  • 25 augustus » Voor één jaar de nationale feestdag van het door Napoleon ingestelde Koninkrijk Holland.
  • 15 december » Het leger van Napoleon Bonaparte bezet Warschau.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Juckema van Burmania Rengers


De publicatie Stamboom De Beyer is opgesteld door .neem contact op
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Egbert de Beyer, "Stamboom De Beyer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-beyer/I140.php : benaderd 22 april 2024), "Egbert Sjuck Gerold (Jonkheer) Juckema van Burmania Rengers (1745-1806)".