De temperatuur op 6 januari 1885 lag rond de 1,9 °C. Er was 2 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 100%. Bron: KNMI
4 maart » Grover Cleveland wordt beëdigd als 22e president van de Verenigde Staten
13 mei » Oprichting van de Nederlandsche Kolfbond in de sociëteit De Vereniging te Haarlem. Honderd jaar later, op maandag 13 mei 1985, krijgt de bond het predicaat Koninklijk.
6 juli » Eerste tests van het vaccin tegen hondsdolheid door Louis Pasteur.
1 oktober » Het eerste nummer van De Nieuwe Gids verschijnt.
10 november » Demonstratie van de eerste motorfiets door bouwer Gottlieb Daimler.
10 december » ASR Nereus wordt opgericht te Amsterdam.
Dag van overlijden 19 november 1956
De temperatuur op 19 november 1956 lag tussen 1,0 °C en 7,0 °C en was gemiddeld 3,9 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
5 januari » Eerste NTS-journaal op de Nederlandse televisie. Onderwerpen: hardnekkige gladheid, interview met Caroline, de dochter van schaakkampioen Max Euwe en jonge stieren door de straten van Pamplona.
15 februari » Het Uruguayaans voetbalelftal bezegelt de negende eindoverwinning in de Copa América met een 1-0 zege in de slotwedstrijd op Argentinië.
29 maart » In Londen demonstreren wetenschappers uit de Sovjet-Unie de eerste elektronenmicroscoop.
2 april » In de wedstrijd Feyenoord-De Volewijckers maakt Henk Schouten negen doelpunten.
8 augustus » Mijnramp van Marcinelle: een brand in de kolenmijn Le Bois-du-Cazier in Marcinelle eist 262 doden.
13 september » IBM lanceerde de eerste harde schijf voor dataopslag: de RAMAC
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Bert Cauwelier, "Stamboom Cauwelier", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-cauwelier/R55.php : benaderd 25 april 2025), "Maria Louisa Kloostermans (1885-1956)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.