De temperatuur op 3 maart 1904 lag tussen -0.4 °C en 1,3 °C en was gemiddeld 0.5 °C. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
23 januari » De Noorse plaats Ålesund wordt verwoest door een brand.
12 februari » In Amsterdam wordt de eerste tentoonstelling van de Rijwiel- en Automobielindustrie (RAI) geopend.
3 maart » Keizer Wilhelm II van Duitsland wordt de eerste persoon die een politieke opname maakt met behulp van Thomas Edisons cilinder.
14 maart » Isabella Richaards, Surinaams politica († 1985)
1 mei » België en Frankrijk spelen beide de eerste voetbalinterland uit hun geschiedenis en spelen in Brussel met 3-3 gelijk.
31 oktober » Het Nationaal Congres van Brazilië keurt de Wet voor Verplichte Vaccinatie goed, wat de aanleiding is voor de "Vaccinrevolte".
De temperatuur op 13 april 1932 lag tussen -0.5 °C en 10,2 °C en was gemiddeld 5,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.1 uur. Er was 7,2 uur zonneschijn (52%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 mei » Het Wilhelmus wordt het Nederlandse volkslied.
5 juli » Antonio de Oliveira Salazar wordt minister-president van Portugal.
18 juli » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Padang in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat.
23 september » Het koninkrijk Hedjaz en het sultanaat Nadjd worden samengevoegd tot het koninkrijk Saoedi-Arabië.
3 oktober » Irak wordt onafhankelijk.
25 december » Als eerste in de geschiedenis speelt de BBC een magnetische geluidsopname af in een radio-uitzending.
De temperatuur op 16 februari 1994 lag tussen -4.8 °C en 5,4 °C en was gemiddeld 0.6 °C. Er was 6,4 uur zonneschijn (64%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
18 mei » Na 74 dagen en 1000km op het pakijs bereiken Alain Hubert en Didier Goetghebuer de Noordpool.
27 mei » Het RPF-rebellenleger is bereid met het regeringsleger te praten over een door de Verenigde Naties opgesteld plan om het bloedbad in Rwanda te beëindigen.
23 augustus » De gemeenteraad van Sebastopol roept de Oekraïense havenstad op de Krim uit tot Russisch grondgebied. Het is de eerste uiting van separatisme sinds de pro-Russische Leonid Koetsjma op 10 juli tot president van de Oekraïne werd gekozen.
25 augustus » Oprichting van de Duitse voetbalclub SG Sonnenhof Großaspach.
6 september » Opening van het Estadio Wanda Metropolitano in de Spaanse hoofdstad Madrid.
2 december » Na een felle uitslaande brand voor de kust van Somalië zinkt de Achille Lauro naar de bodem van de zee. Op twee Britten en twee Nederlanders na kunnen alle 579 opvarenden het schip verlaten.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.