Stamboom Boonstra/Boven » Titus Flavius Sabinus

Persoonlijke gegevens Titus Flavius Sabinus 


Gezin van Titus Flavius Sabinus

(1) Hij is getrouwd met Vaspasiana Polla.

Zij zijn getrouwd rond .


Kind(eren):

  1. Flavia Vespasia  ± 11-???? 


(3) Hij is getrouwd met Arrecina Clementina.

Zij zijn getrouwd


Kind(eren):



Notities over Titus Flavius Sabinus

Centurion romain puis Fonctionnaire du Fisc en Judée.


Hij was een man uit de ridderstand en was afkomstig uit Reate in de landstreek Sabina ten noordoosten van de stad Rome. Hij diende als ambtenaar bij de douane en was vervolgens bankier in de provincie Asia, waar hij werd geëerd met een standbeeld dat werd opgedragen aan een "eerlijke belastinggaarder". Later werd hij bankier in de stad Aventicum in het gebied van de Helvetii in Gallië (het huidige Zwitserland). In deze stad overleed hij waarschijnlijk ook.Sabinus trouwde boven zijn stand met Vespasia Polla, wier vader de rang van prefect van het kamp had bereikt en wier broer senator werd. Samen met zijn vrouw kreeg Titus Flavius Sabinus ten minste twee zonen, de consul Titus Flavius Sabinus en Titus Flavius Vespasianus, de toekomstige keizer Vespasianus. Ook was er een dochter, Flavia Vespasia, die op jonge leeftijd overleed. Verder kan hij een oudere zoon hebben gehad, die mogelijk de vader was van de Titus Flavius Sabinus, die consul was in het jaar 69 n.Chr.
- Aventicum was een Romeinse stad die door keizer Augustus werd gebouwd op de plek waar zich ooit de hoofdplaats van de Gallische stam der Helvetii bevond. Onder keizer Vespasianus, wiens vader in deze stad had gewoond, kreeg de stad de rang van colonia kreeg. Aventicum telde tijdens zijn bloeiperiode, de 2e eeuw, circa 20.000 inwoners, maar werd in 259 door de Alemannen verwoest.

Het huidige stadje Avenches bevindt zich op de resten van Aventicum. Het Romeinse Aventicum was aanzienlijk groter dan het huidige Avenches, dat enkel samenvalt met het vroegere capitool. Het was omgeven door een vestingmuur van 6 km, tot 7 m hoog en voorzien van verdedigingstorens. De sporen van het Romeinse verleden zijn nog zichtbaar in Avenches: men kan er een goedbewaard amfitheater uit de 1e eeuw bezoeken, dat een capaciteit van ongeveer 16.000 toeschouwers had, alsook de resten van een theater en van een tempelcomplex. In een middeleeuwse toren boven de ingang van het amfitheater is een museum ondergebracht, dat een levendige voorstelling biedt van de Romeinse beschaving in Zwitserland.


 

Hij trouwde (1) met Vespasiana Pollia (zie: stamboom).


Hij trouwde (2) met Mariamne IV Arria van Judea.


Hij trouwde (3) met Arrecina Clementina (zie: stamboom).

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Titus Flavius Sabinus?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Over de familienaam Sabinus

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Sabinus.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Sabinus.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Sabinus (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Karel Boonstra, "Stamboom Boonstra/Boven", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-boonstra-boven/I9264.php : benaderd 8 juni 2024), "Titus Flavius Sabinus".