De temperatuur op 15 oktober 1865 lag rond de 9,2 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
22 februari » Tennessee neemt een nieuwe grondwet aan waarin slavernij is afgeschaft.
5 mei » De eerste treinroof vindt plaats in de buurt van North Bend, Ohio (Verenigde Staten).
5 juli » De eerste maximumsnelheidswet wordt doorgevoerd in Groot-Brittannië.
21 juli » Op het marktplein in Springfield, Missouri schiet Wild Bill Hickok Dave Tutt neer in wat wordt gezien als het eerste westernduel.
9 oktober » In de Amerikaanse staat Pennsylvania wordt gestart met de aanleg van de eerste oliepijplijn.
26 december » De percolator wordt uitgevonden door James Mason.
Trouwdag 8 mei 1890
De temperatuur op 8 mei 1890 lag rond de 14,1 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 74%. Bron: KNMI
27 juli » Vincent van Gogh schiet zichzelf in de borst met een revolver. Aan zijn verwondingen overlijdt hij twee dagen later, op 29 juli.
6 augustus » William Kemmler sterft als eerste mens op de elektrische stoel.
1 oktober » Het Yosemite National Park in de Amerikaanse staat Californië wordt opgericht.
29 oktober » De Staten-Generaal, in verenigde vergadering bijeen, verklaren de Nederlandse koning Willem III wegens ziekte buiten staat de regering waar te nemen. Op 23 november van datzelfde jaar zou hij komen te overlijden.
23 november » Het Groothertogdom Luxemburg wordt losgemaakt uit de personele unie met Nederland.
29 november » In Japan wordt een nieuwe grondwet aangenomen en komt de Diet voor het eerst bijeen.
Dag van overlijden 4 maart 1911
De temperatuur op 4 maart 1911 lag tussen 4,1 °C en 9,5 °C en was gemiddeld 7,4 °C. Er was 3,6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
13 januari » Een man hakt met een schoenmakersmes in op het schilderij De Nachtwacht.
14 maart » Germano Boettcher Sobrinho, Braziliaans voetbaldoelman († 1977)
9 augustus » Explosie in stoomketel op lijndienstboot Gutenberg Rotterdam, 5 doden.
23 oktober » Italiaans-Turkse Oorlog: Kapitein-Vlieger Carlos Piazza steeg op 23 oktober 1911 om 06:19 uur met zijn Blériot XI op voor een verkenningsvlucht, om zo de Turks-Arabische opmars te lokaliseren. Hierdoor legde Kapitein-Vlieger Carlos Piazza de eerste oorlogsvlucht af in de geschiedenis en was de Blériot XI het eerste militaire vliegtuig dat ingezet werd tijdens een oorlog. Gevolgd door Kapitein-Vlieger Ricardo Moizo in een Nieuport.
24 oktober » Tijdens de Italiaans-Turkse Oorlog is de Nieuport van kapitein-vlieger Carlos Piazza het eerste vliegtuig in de geschiedenis dat werd beschoten.
1 november » Italiaans-Turkse Oorlog - Tweede-luitenant vlieger Giulio Gavotti laat uit zijn Etrich Taube vier Cipelli-granaten vallen op vijandelijke stellingen en voert hierdoor de eerste bombardementen met behulp van een vliegtuig uit in de geschiedenis.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jan Willem Boissevain, "Stamboom Boissevain", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-boissevain/I200.php : benaderd 30 april 2025), "Anne Maurits Cornelis van Hall (1865-1911)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.