De temperatuur op 28 maart 1916 lag tussen 3,6 °C en 10,7 °C en was gemiddeld 7,8 °C. Er was 10,5 mm neerslag. Er was 2,0 uur zonneschijn (16%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
13 januari » Door een zware storm breekt de Zuiderzeedijk op drie plaatsen door.
18 april » Oprichting van de Mexicaanse voetbalclub CF Atlante.
31 mei » Begin van de Zeeslag bij Jutland, ook wel gekend als de Slag voor het Skagerrak.
20 augustus » Het Amerikaans voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit de geschiedenis. In en tegen Zweden wordt met 3-2 verloren.
8 september » Begin van de Slag bij Tabora.
30 december » Kroning van Karel I van Oostenrijk en Zita van Bourbon-Parma tot koning en koningin van Hongarije in Boedapest.
Trouwdag 30 juni 1948
De temperatuur op 30 juni 1948 lag tussen 6,2 °C en 18,3 °C en was gemiddeld 12,7 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 0.7 uur. Er was 4,7 uur zonneschijn (28%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
17 januari » Op het Britse schip Renville wordt een wapenstilstandsovereenkomst gesloten tussen Nederland en Indonesië.
14 maart » James Nachtwey, Amerikaans fotojournalist
7 april » De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt opgericht door de Verenigde Naties.
26 juni » Het Pools voetbalelftal lijdt de zwaarste nederlaag uit de geschiedenis van het land. In Kopenhagen wordt met 8-0 verloren van Denemarken.
5 oktober » De International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN), de internationale unie voor natuurbescherming, wordt opgericht.
23 november » In Venezuela zet Marcos Pérez Jiménez samen met Delgado Chalbaut de democratisch gekozen regering van Rómulo Gallegos af.
Dag van overlijden 21 februari 1973
De temperatuur op 21 februari 1973 lag tussen 4,9 °C en 8,5 °C en was gemiddeld 7,0 °C. Er was 2,2 mm neerslag gedurende 1,9 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
23 februari » De arts mevrouw Postma wordt in het eerste Nederlandse euthanasie-proces veroordeeld tot een week voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het doden van haar ernstig zieke moeder.
8 maart » Uit een referendum blijkt dat de meerderheid van de Noord-Ierse bevolking bij Engeland wil blijven.
20 juli » De Spaanse wielrenner Luis Ocaña wint de Ronde van Frankrijk.
29 augustus » Het Nederlands voetbalelftal loopt IJsland in Deventer met 8-1 onder de voet in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1974 in West-Duitsland door doelpunten van Willy Brokamp (2), Johan Cruijff (2), Johan Neeskens, René van de Kerkhof, Dick Schneider (strafschop) en Wim van Hanegem.
14 november » De Engelse prinses Anne trouwt met beroepsofficier Mark Phillips.
28 december » Aleksandr Solzjenitsyn publiceert De Goelag Archipel.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Eddie Bindt, "Stamboom Bindt", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-bindt/I348.php : benaderd 6 mei 2025), "Cornelis Huis (1916-1973)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.