De temperatuur op 7 september 1937 lag tussen 11,7 °C en 23,0 °C en was gemiddeld 17,5 °C. Er was 5,3 uur zonneschijn (40%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
19 februari » Koningin Wilhelmina ondertekent een Koninklijk Besluit waarin staat dat rood, wit en blauw de kleuren van de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden zijn.
14 maart » Baltasar Porcel i Pujol, Mallorcaans schrijver, journalist en literair criticus († 2009)
16 maart » Willy Walden en Piet Muijselaar treden voor het eerst op als de dames Snip en Snap.
8 juni » Wereldpremière van de Carmina Burana van Carl Orff in de Alte Oper in Frankfurt am Main.
21 september » J.R.R. Tolkien publiceert De Hobbit.
29 november » Prins Bernhard botst te Diemen met 160 kilometer per uur op een vrachtwagen. Hij raakt zwaargewond.
Trouwdag 17 januari 1962
De temperatuur op 17 januari 1962 lag tussen 5,1 °C en 9,5 °C en was gemiddeld 7,0 °C. Er was 3,2 uur zonneschijn (38%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
15 januari » De Slag bij Vlakke Hoek, waarbij de Nederlandse Marine voor het laatst een vijandig schip tot zinken bracht, in dit geval een Indonesisch.
5 maart » Oprichting van Nieuwspoort met als doel een ontmoetingsplaats voor informatie-uitwisseling en nieuwsverwerking te zijn.
15 oktober » Tussen de VS en de Sovjet-Unie ontstaat een crisis omtrent Russische nucleaire wapens in Cuba. Hierdoor komt de hele wereld onder een dreiging van een nucleaire oorlog. Deze Cubacrisis duurt dertien dagen.
24 oktober » Begin van de zeeblokkade bij Cuba door Amerikaanse marineschepen tijdens de Cubacrisis.
29 november » In Londen wordt een overeenkomst getekend tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk voor de gezamenlijke bouw van een supersonisch verkeersvliegtuig, de Concorde.
2 december » Senator Mike Mansfield is, na een reis naar Vietnam die hij op verzoek van president John F. Kennedy maakte, de eerste Amerikaanse functionaris die een pessimistische verklaring aflegt over de voortgang van de Vietnamoorlog.
Dag van overlijden 21 oktober 2016
De temperatuur op 21 oktober 2016 lag tussen 1,5 °C en 12,7 °C en was gemiddeld 7,6 °C. Er was 0,2 mm neerslag gedurende 0,4 uur. Er was 4,6 uur zonneschijn (44%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
8 februari » Door stormachtig weer gaan diverse carnavalsoptochten niet door.
24 juni » 52% van de Britse stemgerechtigden kiest in een referendum voor een brexit, een uittreden (op termijn) van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Als gevolg van de uitslag kondigt premier Cameron zijn aftreden aan.
24 juni » De oppositie in Venezuela heeft voldoende rechtsgeldige handtekeningen verzameld om een referendum in gang te zetten voor de afzetting van president Nicolás Maduro, aldus oppositieleider Henrique Capriles.
12 augustus » Zestien jaar na zijn overwinning op de Olympische Zomerspelen in Sydney wint de Amerikaanse zwemmer Anthony Ervin opnieuw goud op de 50 meter vrije slag.
22 september » De Australische BMX'er Sam Willoughby raakt gedeeltelijk verlamd door een harde val op de baan in Chula Vista
11 november » Het ochtendprogramma GI:EL heeft na 12 jaar haar laatste radio-uitzending.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Eddie Bindt, "Stamboom Bindt", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-bindt/I335.php : benaderd 6 mei 2025), "Louise Tine van Es (1937-2016)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.