De temperatuur op 10 januari 1883 lag rond de -2.6 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 85%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
12 augustus » De laatste levende Quagga (een zebra-soort) sterft in dierentuin Artis
27 augustus » Uitbarsting van de Krakatau, met een vloedgolf tot gevolg.
4 oktober » De Oriënt-Express rijdt voor het eerst.
15 oktober » Inhuldiging van het Brusselse Justitiepaleis.
6 december » Het Londense warenhuis Harrods brandt af.
Trouwdag 31 oktober 1917
De temperatuur op 31 oktober 1917 lag tussen 3,6 °C en 8,4 °C en was gemiddeld 6,1 °C. Er was 0,1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
20 april » Benoeming van Eugenio Pacelli tot nuntius in Beieren.
26 juni » De eerste Amerikaanse troepen landen in Frankrijk.
15 oktober » In Vincennes vlak buiten Parijs wordt Mata Hari door een vuurpeloton geëxecuteerd, op grond van spionage voor Duitsland.
22 november » In Amsterdam wordt de amateurvoetbalclub VV Sloterdijk opgericht.
9 december » De Turken worden door de Britten verslagen. Jeruzalem wordt bevrijd.
26 december » De Slag om Jeruzalem is afgelopen. De Eerste Wereldoorlog in en rond Jeruzalem is afgelopen. De Britten winnen de slag.
Dag van overlijden 27 december 1978
De temperatuur op 27 december 1978 lag tussen 3,4 °C en 8,3 °C en was gemiddeld 6,1 °C. Er was 7,0 mm neerslag gedurende 5,9 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
24 januari » De verongelukte Russische, radioactieve spionagesatelliet Kosmos 954 valt terug in de dampkring; boven onbewoond gebied in Canada.
15 februari » Bokser Rudi Koopmans verliest in Ahoy' het duel om de Europese titel in het halfzwaargewicht van de Italiaan Aldo Travesaro.
5 april » Het Nederlands voetbalelftal wint in Tunis met 4-0 van Tunesië in de voorbereiding op het WK voetbal 1978 in Argentinië. Debutant Dick Nanninga scoort twee keer. Andere debutanten zijn Arnold Mühren en Piet Wildschut.
20 april » Russische gevechtsvliegtuigen dwingen een Zuid-Koreaanse Boeing 707 die uit de koers raakte in het Russische luchtruim tot een noodlanding.
15 mei » Club Brugge speelt als enige Belgische voetbalclub ooit de Europa Cup I-finale, maar verliest die van Liverpool FC
25 juni » Gastland Argentinië wint na verlenging met 3-1 van Nederland in de finale van het WK voetbal, onder meer door twee treffers van aanvaller Mario Kempes. Het duel betekent de laatste interland voor zowel doelman Jan Jongbloed (24ste) als verdediger Wim Suurbier (60ste).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Eddie Bindt, "Stamboom Bindt", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-bindt/I3025.php : benaderd 8 mei 2025), "Reindert Willem van der Vecht (1883-1978)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.