17 januari » De Verenigde Staten annexeren Wake in de Stille Oceaan.
23 januari » Inauguratie van Emilio Aguinaldo als president van de Constitutionele Republiek der Filipijnen.
2 april » Priesterwijding van Eugenio Pacelli in Rome door aartsbisschop Francesco di Paola Cassetta.
18 april » Oprichting van de Nederlandse Adelsvereniging (NAV).
10 augustus » In Stavanger wordt de Noorse voetbalclub Viking FK opgericht.
4 december » In Madison Square Garden in New York wordt de eerste officiële zesdaagse-wielerwedstrijd verreden
Trouwdag 8 mei 1919
De temperatuur op 8 mei 1919 lag tussen 4,6 °C en 19,8 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 12,1 uur zonneschijn (79%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 april » Britse en Gurkha troepen vermoorden in Amritsar, India ten minste 379 ongewapende deelnemers aan demonstratie in het kader van de geweldloos-verzet-campagne van Gandhi
4 mei » Leden van de 4 mei-beweging demonstreren op het Tiananmen-plein tegen het verdrag van Versailles en het onvermogen van de Chinese regering.
2 augustus » Eerste parachutesprong in de VS.
14 september » Oprichting van Oostenrijkse voetbalclub Kapfenberger SV.
31 oktober » Duitsland trekt haar Schutztroepen terug uit de koloniën.
1 december » Lady Nancy Astor wordt het eerste vrouwelijke lid van het Britse Parlement.
Dag van overlijden 1 juli 1994
De temperatuur op 1 juli 1994 lag tussen 11,5 °C en 26,2 °C en was gemiddeld 19,9 °C. Er was 14,8 uur zonneschijn (89%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
15 mei » De hockeysters van Kampong winnen de landstitel in de Nederlandse hoofdklasse door MOP met 1-0 te verslaan in het tweede duel uit de finale van de play-offs.
18 juni » Alexander Popov, regerend olympisch kampioen uit Rusland, scherpt in Monte Carlo het wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 48,21. Het oude record (48,42) stond sinds 10 augustus 1988 op naam van de Amerikaanse zwemmer Matt Biondi.
24 juni » De regering van Guatemala en linkse rebellen worden het in Oslo eens over de oprichting van een commissie die de schendingen van mensenrechten moet onderzoeken. Het akkoord is een doorbraak in het vredesoverleg om een eind aan de jarenlange burgeroorlog te maken.
5 november » Op 45-jarige leeftijd wint de Amerikaanse bokser George Foreman de wereldtitel in het zwaargewicht door Michael Moorer in Las Vegas te verslaan met een knock-out in de tiende ronde.
11 november » Legerofficieren in de Afrikaanse staat Gambia pogen het militaire bewind van luitenant Yahya Jammeh tevergeefs omver te werpen.
8 december » De Amerikaanse president Bill Clinton tekent een wet waardoor de Verenigde Staten deelnemen in het General Agreement on Tariffs and Trade (GATT).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Eddie Bindt, "Stamboom Bindt", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-bindt/I193.php : benaderd 5 mei 2025), "Grietje Sd Taams (1899-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.