De temperatuur op 14 juli 1867 lag rond de 20,0 °C. Er was 1 mm neerslag. De winddruk was 4 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 72%. Bron: KNMI
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
20 februari » Opening van de tunnel van Trois-Ponts, de oudste tunnel van spoorlijn 42 tussen Rivage (provincie Luik en de Luxemburgse grens bij Gouvy.
30 maart » Om tien uur 's ochtends wordt de aankoop van Alaska (Alaska purchase) gesloten. Later dat jaar op 18 oktober wordt het gebied door het Keizerrijk Rusland overgedragen aan de Verenigde Staten. Het zou echter tot 1903 duren voordat de grens met Canada definitief wordt vastgelegd.
1 april » Singapore wordt een kroonkolonie van het Verenigd Koninkrijk.
19 juni » In Santiago de Querétaro wordt keizer Maximiliaan van Mexico geëxecuteerd door een vuurpeloton.
2 augustus » Oprichting van de Vlaamse muziekschool in Antwerpen, onder leiding van de componist Peter Benoit.
9 september » Het groothertogdom Luxemburg wordt onafhankelijk van België
Trouwdag 7 mei 1902
De temperatuur op 7 mei 1902 lag tussen 0.9 °C en 11,9 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 9,4 uur zonneschijn (62%). Bron: KNMI
13 maart » Voor het eerst wordt een weg met asfalt bestreken, in Monte Carlo. Uitvinder van dat asfalt is de Zwitserse dokter Ernest Guglielminetti.
8 mei » Op Martinique barst een vulkaan uit. Gloeiend hete lava stroomt over de hellingen van de Mont Pelée naar beneden. Ten gevolge van die uitbarsting verliezen vele mensen het leven en wordt de voornaamste stad op het eiland, Saint Pierre, verwoest.
28 mei » Encycliek Mirae Caritatis van Paus Leo XIII over de Heilige Eucharistie.
23 juli » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub SBV Excelsior.
2 november » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club Social de Deportes Rangers.
14 december » Eerste telegraafkabel gelegd onder de Stille Oceaan.
Dag van overlijden 15 september 1956
De temperatuur op 15 september 1956 lag tussen 9,8 °C en 17,3 °C en was gemiddeld 13,4 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 9,9 uur zonneschijn (78%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
21 april » De autosnelweg Brussel-Oostende wordt ingehuldigd door Koning Boudewijn.
3 mei » In Tokio begint de eerste editie van de WK judo.
15 juni » Technische Universiteit Eindhoven opgericht
31 oktober » Hongaarse Arbeiderspartij wordt ontbonden en vervangen door een nieuwe communistische partij, de Hongaarse Socialistische Arbeiderspartij
4 november » Sovjettroepen trekken Hongarije binnen om de Hongaarse opstand die op 23 oktober begon, de kop in te drukken. Duizenden komen om, meer raken gewond en bijna een kwart miljoen mensen verlaten het land. Als gevolg hiervan werd in Amsterdam Felix Meritis bestormd.
6 november » Nederland trekt zich terug van de Olympische Spelen in Melbourne uit protest tegen de Sovjet-inval in Hongarije.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Eddie Bindt, "Stamboom Bindt", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-bindt/I1197.php : benaderd 6 mei 2025), "Jaantje van Opijnen (1867-1956)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.