De temperatuur op 11 april 1924 lag tussen -1.2 °C en 9,6 °C en was gemiddeld 4,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 10,2 uur zonneschijn (75%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 juli » Tijdens de Olympische Zomerspelen in Parijs wint de Britse atleet Harold Abrahams goud op de 100 meter.
28 september » Eerste vlucht rond de wereld, door twee vliegtuigen van het Amerikaanse leger.
1 oktober » De Eerste vlucht KLM naar Nederlands-Indië vertrekt van Schiphol voor de eerste intercontinentale commerciële vlucht naar Batavia.
12 oktober » Oprichting van de Colombiaanse voetbalbond, de Federación Colombiana de Fútbol.
1 november » Oprichting van de rooms-katholieke Apostolische administratie Estland.
20 december » Adolf Hitler wordt vrijgelaten. Tijdens zijn gevangenschap heeft hij het eerste deel van Mein Kampf geschreven.
Trouwdag 5 september 1942
De temperatuur op 5 september 1942 lag tussen 9,1 °C en 22,6 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 12,1 uur zonneschijn (90%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
18 januari » Het koopvaardijschip Van Imhoff wordt door een Japans gevechtsvliegtuig tot zinken gebracht. De bewaking en bemanningsleden worden gered, maar meer dan 400 Duitse geïnterneerde burgers verdrinken.
20 januari » De nazi's beslissen op de Wannseeconferentie over de 'Endlösung der Judenfrage' ('oplossing van het Jodenvraagstuk').
8 maart » De Nederlandse strijdkrachten geven zich over; Nederlands-Indië wordt door Japan bezet.
13 maart » Het dragen van een Jodenster wordt verplicht voor de joden in Nederland, België en Frankrijk.
10 juni » Een groot deel van de bevolking van Lidice wordt in een wraakactie op bevel van Hitler uitgemoord. Het Tsjechische dorp wordt platgebulldozerd.
9 augustus » In het bezette Kiev winnen fabrieksarbeiders een voetbalwedstrijd van een Duits team met 5-3, waarna het Oekraïense elftal door de Duitsers gevangen wordt gezet. De wedstrijd zou later de geschiedenis ingaan als de 'Dodenwedstrijd'.
Dag van overlijden 25 september 2002
De temperatuur op 25 september 2002 lag tussen 8,0 °C en 17,5 °C en was gemiddeld 13,1 °C. Er was 2,3 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 4,4 uur zonneschijn (36%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
1 januari » Officiële ingebruikneming van de euro in Europese Economische en Monetaire Unie als wettig betaalmiddel samen met Andorra, Monaco, San Marino en het Vaticaanstad.
1 april » Zuidwest-Somalië verklaart de onafhankelijkheid en wil een autonome regio zijn tot het Oost-Afrikaanse land weer stabiel is.
26 mei » De Mars Odyssey missie vindt tekenen van water op de planeet Mars
20 juli » Pim Fortuyn wordt herbegraven in het Italiaanse Provesano, waar hij een huis bezat.
10 september » Zwitserland wordt lid van de Verenigde Naties.
15 oktober » Prins Claus wordt bijgezet in de Nieuwe Kerk te Delft.
Dag van begraven 30 september 2002
De temperatuur op 30 september 2002 lag tussen 5,3 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 11,0 °C. Er was 10,7 uur zonneschijn (91%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: P. Heres, "Stamboom Bijsterbosch", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-bijsterbosch/I1057142220.php : benaderd 10 november 2024), "Hendrika Adriana Gerritje Willemina "Riek" Scholten (1924-2002)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.