De temperatuur op 15 maart 1876 lag rond de 6,1 °C. Er was 8 mm neerslag. De winddruk was 23 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 74 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 97%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
22 mei » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Japan in de apostolische vicariaten Noord-Japan, Centraal-Japan en Zuid-Japan.
30 mei » Staatsgreep van de Jong-Turken.
2 augustus » Wild Bill Hickok, gunslinger uit het Wilde Westen, wordt tijdens het pokeren in de rug geschoten en sterft.
8 augustus » Thomas Alva Edison verkrijgt octrooi op de stencilmachine.
17 november » De Slavische mars van de Russische componist Tsjaikovski gaat in première in Moskou tijdens een benefietconcert van het ICRC voor gewonde veteranen uit de Servisch-Turkse oorlog.
23 december » Begin van de Conferentie van Constantinopel tussen vijf Europese grootmachten.
Trouwdag 6 november 1902
De temperatuur op 6 november 1902 lag tussen 5,4 °C en 13,3 °C en was gemiddeld 9,1 °C. Er was 5,7 uur zonneschijn (61%). Bron: KNMI
25 februari » Het Londense publiek staat versteld bij de demonstratie van de eerste stofzuiger door Hubert Booth.
2 april » Dimitri Spijagin (Russisch minister van Binnenlandse Zaken wordt in Mariinskipaleis vermoordt door een terrorist)
20 mei » Cuba wordt onafhankelijk van de Verenigde Staten.
1 juni » De grote staking van Twentse textielarbeiders verloopt. Op het hoogtepunt van de acties waren 45.000 textielarbeiders werkloos, hetzij door staking, hetzij door uitsluiting.
25 augustus » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Montevideo Wanderers FC.
31 oktober » Voltooiing van de eerste telegraafkabel door de Stille Oceaan.
Dag van overlijden 20 februari 1951
De temperatuur op 20 februari 1951 lag tussen 2,2 °C en 7,7 °C en was gemiddeld 5,0 °C. Er was 8,8 mm neerslag gedurende 3,5 uur. Er was 2,5 uur zonneschijn (24%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
9 februari » Bij een oliebrand in de Koningin Wilhelminahaven te Vlaardingen vindt het zwaarste brandweerongeluk uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Vijf brandweerlieden komen om en een brandweerman raakt zwaargewond.
8 maart » Splitsing van het Apostolisch vicariaat van de Kleine Soenda-eilanden in Indonesië in de Apostolische Vicariaten Endeh, Larantuka en Ruteng.
14 maart » Johan Sauwens, Belgisch politicus
15 maart » In Nederland treedt het kabinet-Drees I aan.
3 juni » Zaligverklaring van Paus Pius X in Rome door Paus Pius XII.
15 september » Encycliek Ingruentium Malorum van Paus Pius XII over het bidden van de rozenkrans.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Joop Sanner, "Stamboom Bernouw-Jaarsveld", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-bernouw-jaarsveld/I60.php : benaderd 1 mei 2025), "Jan Bernouw (1876-1951)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.