Stamboom Baten » Adrianus (Adriaan) Ba(e)ten (1851-1934)

Persoonlijke gegevens Adrianus (Adriaan) Ba(e)ten 


Gezin van Adrianus (Adriaan) Ba(e)ten

Hij is getrouwd met Wilhelmina Bogaarts.

Zij zijn getrouwd op 29 april 1892 te Steenbergen, hij was toen 40 jaar oud.Bron 2


Kind(eren):



Notities over Adrianus (Adriaan) Ba(e)ten

beroep: landbouwer/arbeider. Woonde A83.

"Een zondagmorgen in de meimaand van het jaar 1910. Zodra de eerste Mis aan was, verscheen in het Zonnestraatje een stokoud en doofstom mannetje, dat niet anders bekend stond als "de Niels". Werd hij geplaagd door voorbijrennende jongens, dan kon hij slechts een schrille toon laten horen, die veel leek op het trompetteren van een olifant die zich kwaad maakt. De Niels was onvoorstelbaar armoedig gekleed in een soort slipjas, waarvan de rafels er bij hingen. Hij liep op totaal versleten klompen, die met blikken bandjes aan elkaar werden gehouden. Urenlang liep de Niels door het steegje te jakkeren, kromgebogen en met de handen op de rug. Totdat er een poortje open ging waaruit Arjaan Baaten verscheen, die naar een latere Mis ging en hem een fooitje in zijn hand drukte. Dit is jarenlang een ceremonieel op zondagmorgen geweest."
Pierre Baselier - Beelden uit de Kinderjaren (opgenomen in Kroniek van Steenbergen 1998-3).

Plaats: Wouw
Bron: Notarieel archief
Deel: W. van Gastel, inventaris 402, 1897
Archiefnummer: III
Inventarisnummer: 0402
Aktenummer: 13215
Bijzonderheden: Verkoop, tweede zitdag, door de heer Fredericus Petrus Johannes David de Ram te Halsteren aan Adrianus Baaten te Steenbergen, voor fl. 2.380,-. Koop 4: een perceel bouwland.
Datum registratie: 04-02-1897
Geregistreerde 1: Fredericus Petrus Johannes David de Ram
Woonplaats: Halsteren
Geregistreerde 2: Jacobus Bogers
Woonplaats: Halsteren
Geregistreerde 3: Petrus Baaten (eigen opm. broer van Adrianus)

Uit de Steenbergse Courant april 1916: IJzeren platen.
De goten voor het afvoeren van water waren kennelijk zo groot dat je hier niet zomaar overheen kon stappen. Vooral voor de schoolgaande kinderen uit het Schoolstraatje en Rozemarijnstraat waren de goten een ware hindernis. De gemeente bracht daarom her en der stalen platen aan, die overigens niet altijd afdoende bleken.
Zo deelde dhr. Baselier in de raadsvergadering mede, dat de ijzeren plaat over de goot bij Baaten op den Dam zeer ondoelmatig en zelfs gevaarlijk was, hij zou die recht willen doen slaan en tussen rollagen plaatsen. Volgens de voorzitter was de eigenlijke fout, dat de plaat te dun was en dat de zuinigheid de wijsheid had bedrogen

Woonplaats: Steenbergen
Geregistreerde 4: Adrianus Baaten
Woonplaats: Steenbergen
Geregistreerde 5: Floris Johannes Veraart
Woonplaats: Steenbergen
Geregistreerde 6: Adrianus van Tiggelen
Woonplaats: Wouw.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Adrianus (Adriaan) Ba(e)ten?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Adrianus (Adriaan) Ba(e)ten

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Adrianus (Adriaan) Ba(e)ten


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Geboorteakten BS Steenbergen
    2. BS-H Steenbergen 1811-1922

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 21 juni 1851 lag rond de 26,9 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 55%. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Van 1 november 1849 tot 19 april 1853 was er in Nederland het kabinet Thorbecke I met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
    • In het jaar 1851: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,3 miljoen inwoners.
      • 23 februari » België - Oprichting van het Willemsfonds, genoemd naar de schrijver Jan Frans Willems, ter ondersteuning van de Vlaamse taal en literatuur.
      • 26 maart » In het Panthéon in Parijs demonstreert de Franse wetenschapper Léon Foucault met een slinger van 67 meter dat de aarde draait.
      • 22 augustus » In Australië wordt goud ontdekt.
      • 18 september » Eerste publicatie van de New York Times.
      • 2 december » Staatsgreep in Frankrijk door president Lodewijk Napoleon Bonaparte.
      • 4 december » Mislukte staatsgreep in Frankrijk.
    • De temperatuur op 29 april 1892 lag rond de 7,5 °C. Er was 0.4 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 88%. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Regentes Emma (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1898 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 21 augustus 1891 tot 9 mei 1894 was er in Nederland het kabinet Van Tienhoven met als eerste minister Mr. G. van Tienhoven (unie-liberaal).
    • In het jaar 1892: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 5,1 miljoen inwoners.
      • 13 januari » Jaap Eden wordt de eerste Nederlandse wereldkampioen in de schaatsgeschiedenis.
      • 27 maart » In Manresa (Catalonië) wordt de Bases de Manresa, een ontwerp voor een regionale grondwet, goedgekeurd.
      • 3 april » Het eerste sundae-ijsje wordt gedocumenteerd.
      • 14 mei » Oprichting van huidige Arnhemse voetbalclub Vitesse.
      • 7 juli » De Nederlander Janus Ooms wint als eerste niet-Britse roeier de Diamond Sculls in Henley, het officieuze wereldkampioenschap.
      • 31 oktober » Inwijding van de gerestaureerde slotkapel in Wittenberg.
    • De temperatuur op 2 januari 1934 lag tussen 0.1 °C en 2,1 °C en was gemiddeld 0.8 °C. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
    • In het jaar 1934: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 8,3 miljoen inwoners.
      • 9 februari » Het eerste kassucces van de Nederlandse geluidsfilm, 'De Jantjes' gaat in première.
      • 19 maart » Bisschopswijding van de Nederlander Willem Cobben, apostolisch vicaris van Finland.
      • 4 juli » In Amsterdam breekt het Jordaanoproer uit als reactie op de verlaging van de werklozensteun door het kabinet-Colijn
      • 15 september » De Nederlandse wielrenners Sam Hoevens, Klaas van Nek jr. en Flip Reijnders komen bij Schoorldam om het leven nadat hun auto in botsing komt met een stoomtram.
      • 9 oktober » Moord op koning Alexander I van Joegoslavië in Marseille tijdens een staatsbezoek aan Frankrijk. Ook de Franse minister van buitenlandse zaken Louis Barthou komt bij de aanslag om het leven.
      • 11 december » De stichting Algemeen Nederlands Persbureau wordt opgericht.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Adrianus (Adriaan) Ba(e)ten


    De publicatie Stamboom Baten is opgesteld door .neem contact op
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Gerard Baten, "Stamboom Baten", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-baten/I1145905196.php : benaderd 7 juni 2024), "Adrianus (Adriaan) Ba(e)ten (1851-1934)".