Stamboom Baris en Clement » Katharina Jansdr. de ZONNE (1350-????)

Persoonlijke gegevens Katharina Jansdr. de ZONNE 

Bron 1
  • Zij is geboren in het jaar 1350.

Gezin van Katharina Jansdr. de ZONNE

Zij is getrouwd met Henricus van BROECHOVEN.Bron 2

Zij zijn getrouwd


Kind(eren):Notities over Katharina Jansdr. de ZONNE

Katharina Jansdr. de ZONNE, geboren circa 1350 te ? Son, overleden 1410 te ? Son. Dit zou volgens Geni de Catharina zijn die getrouwd was met Van Broechoven en die een zoon had, die Jan van Zon werd genoemd.
HJA van Son schrijft in "Geschiedenis en Genealogie van het geslacht van Son eertijds geheeten van Broechoven": blz.37. "Tot de tak van Van Son die naar Alfen verhuisde, behoort Symon van Son die in 1593 als schepen van Alfen zegelt met een zon. Van geen der andere Tilburgse Van Sons werd een zegel gevonden, zodat niet met zekerheid is te zeggen dat de zon vanouds in het wapen werd gevoerd en dan afkomstig zou zijn van Jan van Zon, wiens dochter met Henric van Broechoven trouwde. Toch vinden we hiervoor een aanwijzing in de zegels van Gerlach en Tielman van Son, schepenen van 's Hertogenbosch respectievelijk in 1331 en 1334, die beide zegelen met drie zonnen, waarvan één is bedekt door een vrijkwartier beladen met een vierblad (taxandria 1905, blz. 47 idem. 1917 blz. 243). Het familieverband tussen hen en voornoemden Jan van Zon, die in de 14e eeuw gegoed was in Udenhout, is echter niet meer aan te wijzen".
Ad Teulings heeft op GENI een poging gedaan en wordt daarbij gesteund door George J.Homs, (dient nader onderzocht te worden!), volgens hen dochter van Jan Tielman Jan ST(O)OTERS van ZONNE en Catharina Arnoud BLOCKX.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Katharina Jansdr. de ZONNE?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!

Voorouders (en nakomelingen) van Katharina Jansdr. de ZONNE

Katharina Jansdr. de ZONNE
1350-????Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. http://genealogie-van-son.blogspot.nl/p/stamboom.html
  2. http://genealogie-van-son.blogspot.nl/p/stamboom.html

Over de familienaam De ZONNE

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam De ZONNE.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over De ZONNE.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam De ZONNE (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Paul Baris, "Stamboom Baris en Clement", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-baris-en-clement/I113947.php : benaderd 21 april 2024), "Katharina Jansdr. de ZONNE (1350-????)".