Stamboom Bannink van Trienen in Gelselaar » Allert Bannink (1920-1995)

Persoonlijke gegevens Allert Bannink 


Gezin van Allert Bannink

Hij is getrouwd met Naatje (Nans) Steenbergen.

Zij zijn getrouwd op 29 oktober 1942 te Apeldoorn, hij was toen 21 jaar oud.Bron 2

Bruid: Naatje Steenbergen Doopplaats: Apeldoorn Leeftijd: 22 Beroep: zonder beroep Bruidegom: Allert Bannink Doopplaats: Hummelo en Keppel Leeftijd: 21 Beroep: fabrieksarbeider Moeder bruid:
Naatje Ketel Beroep: zonder beroep Vader bruid: Lambert Steenbergen Beroep: melkventer Moeder bruidegom: Fokeltje Andela Beroep: zonder beroep Vader bruidegom: Gerard Bannink Beroep: fabrieksarbeider

Kind(eren):

  1. (Niet openbaar)
  2. (Niet openbaar)
  3. Allert Bannink  1947-2019 
  4. (Niet openbaar)
  5. (Niet openbaar)


Notities over Allert Bannink

Allert is geboren in Hummelo als zoon van Gerard Bannink (1883) en Fokeltje Andela (1887) op tweede kerstdag 1920 op het adres Hummelo, Wijk A, No 7. Later Dorpsstraat 25. Hij is vernoemd naar Allert Andela, de vader van zijn Friese moeder.
Allert groeide op en ging naar school in Hummelo. Hij heeft daar nog wel de zevende klas van de Lagere School geprobeerd, maar vond dat niet leuk.
Al op jonge leeftijd (13 -14 jaar oud) ging hij met zijn vader naar de Doetinchemse IJzergieterij in Langerak bij Doetinchem. Daar is hij zandvormer geworden. Hij maakte mallen voor rioolbuizen gietklaar. Anders dan zijn vader en zijn oudste broer (Jan) is hij niet altijd op de gieterij gebleven. Hij werkte achtereenvolgend bij: Verblifa in Doesburg, Van Eik een klein metaalbewerkingsbedrijf in Ulft of Gendringen en daarna toch weer op een ijzergieterij, zij het als slijper, bij Vulcaansoord in Gaanderen bij Terborg. Daar heeft hij zich ook verdienstelijk gemaakt in de ondernemingsraad van het bedrijf.
Naast zijn werk om de kost voor zijn gezin te verdienen, was Allert actief als praktiserend Christen. In de Hersteld Apostolische Zendingsgemeente in de Eenheid der Apostelen bekleedde hij achtereenvolgend de volgende ambten: diaken, priester en voorganger van de Gemeenschap Doetinchem en later herder van meerdere gemeenschappen, waaronder Apeldoorn. Op 5 maart 1989 ging hij met emeritaat.
Met zijn vrouw Nans had hij vijf kinderen.
Gerard op 23 maart 1944
Lambertus (Bert) op 9 januari 1946
Allert op 31 mei 1947
Naatje (Nans) op 9 november 1948 en
Cornelis (Cor) op 23 april 1955
Allert woonde met zijn vrouw Nans (Naatje) in een huurwoning bij de DYG in Langerak. In 1953 kochten zij de helft van een dubbele woning aan de Pr. Alexanderstraat 8 in Doetinchem. De andere helft werd gekocht door zijn broer Jan. Allert en Nans verkochten de woning in 1978 en kochten een woning aan de Kruyderstraat in Apeldoorn. Na 1987 huurden zij een galerijflat aan de Stationsstraat in Apeldoorn. Daar is Allert op 28 januari 1995 overleden.
Anders dan zijn vader en eerdere voorouders is Allert niet begraven, maar gecremeerd, evenals later zijn vrouw.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Allert Bannink?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Allert Bannink

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Afbeelding(en) Allert Bannink

Voorouders (en nakomelingen) van Allert Bannink


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

    Verwantschap Allert Bannink



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. [GB]
    2. Toegangsnummer: 0207A Inventarisnummer: 13290-02 Aktenummer: 648

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 26 december 1920 lag tussen 2,3 °C en 9,1 °C en was gemiddeld 5,5 °C. Er was 1,1 uur zonneschijn (14%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • In het jaar 1920: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 6,8 miljoen inwoners.
      • 1 februari » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub Quick Boys.
      • 13 mei » De nationale voetbalteams van Italië en Nederland spelen voor het eerst in de geschiedenis tegen elkaar. Het vriendschappelijke duel in Genua eindigt in een 1-1 gelijkspel door treffers van Dé Kessler (0-1) en Enrico Sardi (1-1).
      • 13 mei » Heiligverklaring van Margaretha Maria Alacoque (1647-1690), Frans religieuze en mystica
      • 14 augustus » In Antwerpen wordt de zevende editie van de Olympische Zomerspelen geopend.
      • 20 augustus » In Mülheim an der Ruhr wordt de Duitse hockey- en tennisclub Uhlenhorst Mülheim opgericht.
      • 28 augustus » Het duel tussen Joegoslavië en Tsjecho-Slowakije (0-7) in Antwerpen betekent voor beide landen de eerste officiële voetbalinterland uit de geschiedenis.
    • De temperatuur op 29 oktober 1942 lag tussen 8,3 °C en 11,5 °C en was gemiddeld 10,2 °C. Er was 3,5 mm neerslag gedurende 2,3 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
    • In het jaar 1942: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 9,0 miljoen inwoners.
      • 27 februari » De Slag in de Javazee vond plaats waarbij de schout-bij-nacht Karel Doorman op 28 februari 1942 om het leven kwam.
      • 5 april » Japanse strijdkrachten voeren een bombardement op Colombo en de marinebasis daar uit, maar de geallieerde schepen hadden al op 30 maart de haven verlaten.
      • 3 mei » In concentratiekamp Sachsenhausen worden 72 Nederlanders geëxecuteerd. Het merendeel was lid van de Ordedienst.
      • 15 augustus » Voor het eerst worden in Nederland door de Duitse bezetter gijzelaars gefusilleerd als represaille of vergeldingsmaatregel. De slachtoffers zijn Robert Baelde, Willem Ruys, Otto Ernst Gelder, graaf van Limburg-Stirum, Christoffel Bennekers en Alexander baron Schimmelpenninck van der Oye.
      • 23 augustus » De Slag om Stalingrad begint.
      • 3 oktober » Eerste succesvolle lancering van een V2-raket vanaf Peenemünde in Duitsland, de eerste keer dat een door de mens vervaardigd object de ruimte bereikt.
    • De temperatuur op 28 januari 1995 lag tussen 3,5 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 8,8 °C. Er was 5,8 mm neerslag gedurende 4,1 uur. Er was 0.3 uur zonneschijn (3%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Beatrix (Huis van Oranje-Nassau) was van 30 april 1980 tot 30 april 2013 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
    • In het jaar 1995: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 15,4 miljoen inwoners.
      • 1 mei » De Nederlandsche Bank trekt drie bankbiljetten in als geldig betaalmiddel: de twee groene van vijf gulden waarop Joost van den Vondel staat afgebeeld, en het oude rode biljet van 25 gulden met de beeltenis van Jan Pieterszoon Sweelinck.
      • 14 mei » Nederland eindigt dankzij zeven medailles, waaronder drie gouden, als eerste in het medailleklassement bij de EK judo in Birmingham.
      • 18 mei » De Duitse vice-kanselier en minister van Buitenlandse Zaken Klaus Kinkel treedt af als voorzitter van de liberale FDP. De minister aanvaardt de consequenties van de verkiezingsnederlaag in Noordrijn-Westfalen en Bremen, waar de FDP de kiesdrempel niet haalde.
      • 3 juni » Een 39-jarige kasteloze vrouw wordt minister-president van Uttar Pradesh, een van India's belangrijkste deelstaten. De benoeming van Mayawati betekent een politieke doorbraak voor de Dalits, zoals de laagste groep in de kaste-hiërarchie zichzelf noemt.
      • 25 juni » Zuid-Afrika wint voor het eigen publiek in het Ellis Park-stadion in Johannesburg het derde officiële wereldkampioenschap rugby door in de finale Nieuw-Zeeland met 15-12 te verslaan.
      • 28 augustus » Een mortier doodt 38 mensen in Sarajevo, Bosnië. De NAVO-actie tegen de Bosnische Serviërs is een reactie op dit incident.
    • De temperatuur op 2 februari 1995 lag tussen 0.9 °C en 8,1 °C en was gemiddeld 4,9 °C. Er was 7,3 uur zonneschijn (80%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Beatrix (Huis van Oranje-Nassau) was van 30 april 1980 tot 30 april 2013 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
    • In het jaar 1995: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 15,4 miljoen inwoners.
      • 25 januari » Rusland veroorzaakt bijna de Derde Wereldoorlog. In reactie op de lancering van een Noorse wetenschappelijke raket, die de Russen voor een militaire raket houden, wordt bijna een kernaanval uitgevoerd.
      • 16 mei » Thomas Rosenboom wint de Libris Literatuur Prijs voor zijn boek Gewassen vlees.
      • 22 juni » Het Slowaaks voetbalelftal lijdt de grootste nederlaag uit zijn geschiedenis. De ploeg gaat in een vriendschappelijke wedstrijd met 6-0 onderuit tegen Argentinië, onder meer door doelpunten van Marcelo Gallardo (2) en Gabriel Batistuta (2).
      • 19 september » The Washington Post publiceert het manifest van de Unabomber.
      • 6 oktober » Eerste aflevering van Baantjer wordt op televisie (RTL 4) vertoond. (De Cock en de motorclub-moord).
      • 20 december » 159 van de 163 inzittenden van een Boeing 757-200 van American Airlines komen om het leven in het zuidwesten van Colombia als het toestel vlak voor de landing in Cali tegen een berg vliegt.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Bannink

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Bannink.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Bannink.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Bannink (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Gerard Bannink, "Stamboom Bannink van Trienen in Gelselaar", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-bannink/I4.php : benaderd 26 april 2024), "Allert Bannink (1920-1995)".