genealogieonline

Stamboom Bakx » Wouter (Walterus) Bac van Olen

Persoonlijke gegevens Wouter (Walterus) Bac van Olen Mannelijk


Gezin van Wouter (Walterus) Bac van Olen

Hij is getrouwd met Gertrudis.

Uit de Nederlandsche Leeuw:
Rond 1240 treedt een Walterus Bac op in de omgeving van de abdij van Tongerlo. In 1234 namelijk is Walterus Bac getuige van Arnoldus, Heer van Wesemale, wanneer deze aan de kerk van de H. Maria in Tongerlo het recht geeft om te vissen in het water van Westerlee. Wij treffen hem nog eens aan met zijn kinderen in een acte van 27 mei 1244, waarbij de deken van het kapittel van Sint Salvator in Utrecht aan de abdij van Tongerlo de tienden van Olen overdraagt, die Walterus Bac in leen had gehad en waarvan zijn zoon Walterus en zijn dochter Gertrudis afstand van hebben gedaan.
Ongeveer in diezelfde tijd, 24 juni 1243, is een Arnoldus Bac getuige van Dirk, Heer van Herlaer, bij een transactie met de abdij van Berne die in Den Bosch wordt afgesloten. Na 1244 vernemen wij niets meer totdat in het begin van de 14e eeuuw meerdere personen met de naam Bac naar voren komen in Tilburg en in de omgeving van Tongerlo, zonder dat echter uit de gegevens enig genealogisch verband is op te maken. Dat het geslacht dan reeds vrij uitgebreid moet zijn, blijkt uit de toevoeging van plaatsnamen die sommige leden blijkbaar ter onderscheiding van elkaar achter hun naam voegden.

Kind(eren):

  1. Arnoldus Bac  ± 1200-???? Tree


Notities bij Wouter (Walterus) Bac van Olen

Uit de Nederlandsche Leeuw:
Al in 1197 en 1200 wordt een Walterus Back genoemd als getuige van de Hertog van Brabant. In 1197 bij het vredesverdrag met de Graaf van Gelre en in 1200 bij een verdrag met de Graaf van Holland en een met de Graaf van Gelre aangaande de tol in Driel. Verder bij een overeenkomst betreffende de kerk van Tiel.

Over de familienaam Bac van Olen


    ?


De publicatie Stamboom Bakx is samengesteld door L. Bakx (neem contact op).