De temperatuur op 27 juli 1890 lag rond de 22,4 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 60%. Bron: KNMI
11 januari » De Britse regering stelt Portugal voor een ultimatum wat betreft de Portugese aanwezigheid in Afrika.
27 juli » Vincent van Gogh schiet zichzelf in de borst met een revolver. Aan zijn verwondingen overlijdt hij twee dagen later, op 29 juli.
23 november » Het Groothertogdom Luxemburg wordt losgemaakt uit de personele unie met Nederland.
23 november » Koning Willem III sterft zonder mannelijke nakomelingen. Zijn enige dochter, de 10-jarige prinses Wilhelmina, volgt hem op als Koningin der Nederlanden, onder het regentschap van haar moeder, koningin Emma.
29 november » In Japan wordt een nieuwe grondwet aangenomen en komt de Diet voor het eerst bijeen.
4 december » Het stoffelijk overschot van Koning Willem III wordt bijgezet in Delft.
Dag van overlijden 2 augustus 1907
De temperatuur op 2 augustus 1907 lag tussen 9,8 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 14,0 °C. Er was 7,7 uur zonneschijn (50%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
21 februari » De veerboot SS Berlin breekt tijdens een storm in twee stukken op de pier van Hoek van Holland. 128 mensen komen om. Slechts zestien personen overleven de ramp.
2 mei » In België komt de regering Jules de Trooz aan de macht.
19 juni » Oprichting van de Finse voetbalclub HJK Helsinki.
1 augustus » Robert Baden-Powell richt de padvinderij op.
8 augustus » Oprichting van de Duitse voetbalclub FC Augsburg.
19 oktober » Het eerste nummer van het links-radicale dagblad De Tribune verschijnt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: P.M. Baert, "Stamboom Baert", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-baert/I14783.php : benaderd 26 maart 2025), "Maria Philomena Notelaer (1890-1907)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.