De temperatuur op 23 februari 1862 lag rond de 10,5 °C. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 69%. Bron: KNMI
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
9 maart » Slag bij Hampton Roads, De Slag bij Hampton Roads vond plaats tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het was de eerste zeeslag tussen gepantserde stoomschepen.
27 juni » Slag bij Gaines'Mill tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Beslissende Zuidelijke overwinning en redding van Richmond.
1 juli » Huwelijk van prins Lodewijk van Hessen-Darmstadt en prinses Alice van het Verenigd Koninkrijk op het eiland Wight.
10 juli » Canonisatie van de HH. Paulus Miki en gezellen ("de 26 martelaren van Nagasaki").
9 augustus » Première van de opera Béatrice et Bénédict van Hector Berlioz in Baden-Baden.
26 november » Lewis Carroll (Charles Dodgson) stuurt het manuscript van Alice's Adventures in Wonderland naar de tien jaar oude Alice Liddell.
Trouwdag 14 februari 1908
De temperatuur op 14 februari 1908 lag tussen -1 °C en 6,3 °C en was gemiddeld 3,3 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
1 februari » Koning Karel I van Portugal en de kroonprins Lodewijk Filips, hertog van Braganza worden in Lissabon vermoord door republikeinen.
7 februari » Op de rijksmarinewerf wordt de kiel gelegd van het pantserschip De Zeven Provinciën.
1 mei » Oprichting van de IJslandse voetbalclub Fram Reykjavík.
21 juni » In Londen demonstreren duizenden vrouwen voor vrouwenkiesrecht.
10 juli » Heike Kamerlingh Onnes maakt voor het eerst helium vloeibaar.
5 oktober » Het autonome vorstendom Bulgarije verklaart zich onafhankelijk van het Osmaanse rijk.
Dag van overlijden 16 december 1941
De temperatuur op 16 december 1941 lag tussen 4,1 °C en 8,9 °C en was gemiddeld 6,5 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was -0,1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
6 januari » Amerikaans president F.D. Roosevelt spreekt zijn Four Freedoms-speech uit.
4 februari » Roy Plunkett maakt – middels een octrooi-aanvraag – zijn uitvinding van het teflon wereldkundig.
5 juli » Rijkscommissaris voor de bezette Nederlandse gebieden Seyss-Inquart ontbindt – op de NSB na – alle politieke partijen in Nederland.
23 oktober » Tweede Wereldoorlog: Georgi Zjoekov neemt de leiding op zich van het Rode Leger en probeert te voorkomen dat Duitse troepen verder Rusland intrekken.
17 november » Joseph Grew, de Amerikaanse ambassadeur in Japan, meldt het State Department dat Japan van plan is Pearl Harbor aan te vallen. Zijn telegram wordt genegeerd.
28 november » De Nederlandse onderzeeboot O 21 onder commando van Ltz I J.F. van Dulm brengt in de Golf van Cagliari de Duitse onderzeeboot U 95 tot zinken.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Aurik, "Stamboom Aurik", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-aurik/I617.php : benaderd 19 maart 2025), "Elisabeth Pfann (1862-1941)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.